Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până la noi ordine, dar pe bani buni SC Conpress Holding SRL stă de strajă la Primăria Constanţa

ro

07 Mar, 2012 02:57 2070 Marime text
SC Conpress Holding SRL continuă şi în acest an seria contractelor încheiate pe bandă rulantă cu Primăria Constanţa. Întâmplător sau nu, administratorul societăţii este pesedista Sanda Ciocoiu, care a intrat în Conpress Holding în anul 2002, dată la care a preluat părţile sociale de la Radu Mazăre şi de la Nicuşor Constantinescu.

Din anul 2002 şi până în prezent, SC Conpress Holding SRL a păzit bunurile private şi publice din Constanţa şi din staţiunea Mamaia şi a asigurat protecţia funcţionarilor publici din Primăria condusă de Radu Mazăre, prin adjudecarea a zeci de contracte finanţate cu bani publici, bani ai contribuabililor. Un nou an prezintă aceleaşi obiceiuri. De altfel, la cea mai recentă licitaţie, oferta SC Conpress Holding SRL s-a dovedit a fi una fără concurenţă. Mai precis, la licitaţia organizată de municipalitatea Constanţa pentru asigurarea serviciului de pază pentru protecţia funcţionarilor primăriei a fost depusă o singură ofertă, cea a SC Conpress Holding SRL. Şi implicit, a existat un singur câştigător, uşor de intuit de oricine - SC Conpress Holding SRL. Conform noului contract încheiat cu municipalitatea Constanţa, societatea va asigura protecţia funcţionarilor publici timp de trei ani, în perioada 16 februarie 2012 - 15 februarie 2015. Valoarea totală finală a contractului este de 641.030 lei.

Anul 2011 i-a adus societăţii trei contracte

Amintim că la sfârşitul anului trecut SC Conpress Holding SRL a câştigat prin licitaţie publică administrarea serviciului de pază a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa, pentru o perioadă de trei ani, în intervalul 1 decembrie 2011 - 30 noiembrie 2014. Valoarea totală a contractului în cauză se ridică la 2.029.068 lei, bani ce vor fi plătiţi de Primăria Constanţa societăţii câştigătoare pentru serviciile prestate de aceasta. Firma administrată de pesedista Sanda Ciocoiu şi-a mai adjudecat pe parcursul anului 2011 alte două contracte, unul fiind încheiat cu Primăria Constanţa, iar celălalt cu Regia Autonomă pentru Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, instituţie subordonată autorităţii locale. Astfel, potrivit anunţului postat pe SEAP în data de 13 octombrie 2011, firmei i-a fost atribuit serviciul de pază a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa din staţiunea Mamaia, valoarea totală a contractului fiind de 4.519.264 lei. Şi licitaţia iniţiată în luna iulie de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa a fost câştigată de SC Conpress Holding SRL. Societatea a primit suma de 850.735 de lei pentru servicii de pază la sediile RAEDPP şi la obiectivele de interes local aflate în administrarea sa. Precizăm că din datele deţinute de Registrul Comerţului, SC Conpress Holding SRL îi are ca asociaţi pe Sorin-Gabriel Strutinsky, pe Mihail Cârciog (decedat) - ambii parteneri de afaceri ai cuplului Mazăre - Constantinescu, dar şi pe Sanda Ciocoiu. Cea din urmă este şi vicepreşedintele organizaţiei municipale a PSD. Ce mai ştim despre Sanda Ciocoiu este că, în 2002, ea a preluat părţile sociale ale Conpress Holding de la Radu Mazăre şi de la Nicuşor Constantinescu. La acel moment, Sanda a fost numită şi administrator al afacerii, ocupând astfel în firmă locul deţinut până atunci de Constantinescu. Nu doar afacerile o leagă pe Sanda Ciocoiu de cuplul Mazăre - Constantinescu. Sanda este şi mama finei preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii