Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pact intre Politia Medgidia si bulibasa

ro

24 Sep, 2002 00:00 1186 Marime text

Protocol pentru clarificarea datoriilor rromilor din Cuza Voda

Firmele tiganesti evazioniste din satul Cuza Voda au fost chemate la ordin de Directia de Finante Publice si Inspectoratul Judetean de Politie pentru a-si clarifica datoriile fata de bugetul de stat * Se pare ca numai in aceasta asezare functioneaza ilegal aproape doua sute de societati care se ocupa cu tot felul de afaceri, care mai de care mai necurate * Se pare ca numai pentru activitatea de depistare a acestor firme statul a alocat peste zece miliarde de lei, cam un sfert din cat ar trebui recuperat de la rromii de aici * Documentul de aducere a tiganilor la Finantele Publice din Medgidia este semnat de bulibasa Mircea Stanescu, ajutorul acestuia si de catre seful Politiei Medgidia si doi angajati ai Directiei de Finante Constanta

Zilele municipiului Medgidia, care au inceput ieri, au debutat prin aducerea, pe baza unui protocol semnat vineri, la Directia de Finante Publice Medgidia, a mai multor administratori de societati comerciale evazioniste care au datorii de zeci de miliarde de lei catre bugetul de stat, indeosebi sustragere de la plata taxei pe valoarea adaugata. Pentru clarificarea situatiei si prinderea evazionistilor s-au facut tot felul de incercari din partea organelor economico-financiare si a lucratorilor de politie, toate esuand. Ba mai mult, gurile rele spun ca, la desele tentative de incercari de prindere a evazionistilor de catre trupele DIAS, rromii aflau de actiune chiar din randul cadrelor care participau la misiune. Vazand ca alte posibilitati de rezolvare a situatiei nu exista, lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie au actionat pe cale amiabila, semnand un protocol de aducere a administratorilor firmelor evazioniste la Directia de Finante Publice Medgidia, unde au fost deplasati doi angajati ai Directiei de Finante Publice Constanta.

Grafic pentru evazionisti

Documentul este semnat de Mircea Stanescu, bulibasa rromilor, de adjunctul sau, de seful Politiei Municipale Medgidia, de cei doi salariati ai DGFP Constanta. Comisarul Vasile Dogaru, seful pazei si ordinii Politiei din Medgidia, ne-a declarat ca prin acest document s-a stabilit ca, incepand de ieri, potrivit unei planificari facute, asa cum spuneam, la sfarsitul saptamanii trecute, cate cinci firme se vor prezenta la biroul special amenajat in cladirea Finantelor din localitate cu toate documentele firmelor si cu actele care sa justifice legalitatea activitatii pe care o presteaza, dar si faptul ca au toate datoriile achitate catre bugete. Surse neoficiale ne-au declarat ca, in prezent, nimeni nu cunoaste cu exactitate sumele pe care le au de achitat aceste firme catre stat, indeosebi taxa pe valoarea adaugata, dar ca acestea se ridica la zeci de miliarde de lei. Se pare ca, in prezent, in satul Cuza Voda functioneaza peste doua sute de firme clandestine, care fac tot felul de afaceri, si mai toate sunt evazioniste. Tot in aceeasi idee, se pare ca solutia este pe departe cea mai fericit aleasa, dar angajatii DGFP sunt oarecum pe un drum bun, cel mai bun decat pana acum.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii