Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacient, declarat mort din greșeală la Spitalul Județean Constanța. A fost înființată o comisie de cercetare administrativ – disciplinară (video)

ro

21 Feb, 2017 16:09 7441 Marime text
Situaţie de necrezut la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Una dintre asistente ar fi inversat foile pacienţilor. În urma acestei erori, o familie ar fi fost anunţată că le-a decedat ruda. În realitate, murise un alt pacient.
 
Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, dr. Cătălin Grasa, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că a fost declanşată o anchetă. Se caută răspuns, printre altele, la întrebările de ce nu a fost respectat protocolul şi care sunt toate persoanele implicate.
 
Astăzi, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost înființată o comisie de cercetare administrativ – disciplinară în cazul situației pacientului Nicoale Mincu, de 87 de ani, internat în secția Medicală 2, aflat în monitorizare la ATI. Concluziile vor fi făcute publice în cel mai scurt timp.
 
Fiica pacientului Nicolae Mincu, Mihaela, spune că a fost emis certificatul de deces al tatălui ei.


 

„A fost emis certificatul de deces, dar ieri, la Casa Căsătoriilor, s-a rezolvat și această problemă. Eu nu stau să alerg în instanță, să aștept 30 de zile să se emită un nou buletin pentru tata. La Casa Căsătoriilor eu le-am spus că l-am adus pe tata viu și l-am scos mort pe hârtie. Este îngrijorător. Viața bate filmul”, a explicat Mihaela Mincu.

 
Mihnea Avram, șeful comisiei administrativ disciplinare din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a precizat că este o situație foarte gravă și că sancțiunile pot ajunge și până la desfacerea contractului de muncă.

 

 „A fost o situație foarte jenantă pentru spital, foarte gravă din punct de vedere disciplinar. S-a petrecut această confuzie regretabilă. Am pornit imediat o anchetă administrativă iar sancțiunile pot ajunge și până la desfacerea contractului de muncă, în principiu”, a declarat Mihnea Avram.

 
Mihaela Mincu şi-a internat tatăl la Spitalul TBC. Întrucât starea acestuia se agravase, a fost transferat la Spitalul Judeţean Constanţa și pus într-un salon cu un alt bărbat, cu vârsta aproximativă ca a sa.
 
Sâmbătă, Mihaela Mincu a primit un telefon prin care a fost anunţată că tatăl ei a decedat. Astfel, Mihaela și-a anunțat rudele și au început să cumpere cele necesare pentru înmormântare.  Când au mers să își ia tatăl de la morgă, și-au dat seama că nu este el și că tatăl ei trăia și era încă în salon.

 Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii