Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt persoane au fost inculpate, dintre care șapte sunt reținute, după violențele de la protest

ro

02 Feb, 2017 23:48 1102 Marime text
Opt persoane au fost inculpate, dintre care șapte sunt în stare de reținere, după violențele de la protestul din noaptea de miercuri spre joi din Piața Victoriei, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei, potrivit Agerpres.

Patru inculpați vor fi prezentați în scurt timp instanței cu propunere de arestare preventivă, asupra celorlalți patru fiind instituită măsura controlului judiciar. Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar privind infracțiunile de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, potrivit sursei citate.

Miercuri noapte, timp de o oră, mai mulți protestatari dintr-un grup izolat au aruncat cu petarde, fumigene, sticle și pietre înspre forțele de ordine. Jandarmii au replicat cu gaze lacrimogene. În final, grupul a fost dispersat.

Au fost confiscate mai multe sticle incendiare, petarde și torțe, pregătite să fie folosite împotriva jandarmilor. Un panou publicitar și coșuri de gunoi au fost incendiate, au anunțat atunci forțele de ordine.

Cinci persoane au fost rănite în urma acestor incidente, doi jandarmi și trei civili, dar nu au fost în stare gravă.

Peste 60 de persoane au fost conduse la audieri după incidentele violente.


Sursa foto: Captură Digi24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii