Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:47 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicio zi fără scandal în Portul Constanţa Operatorii portuari, ţinuţi la uşă de conducerea CN APMC

ro

03 Apr, 2015 00:00 1996 Marime text
O nouă zi, un nou scandal în Portul Constanţa. Ca de fiecare dată, conflictul dintre conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) şi reprezentanţii organizaţiei patronale „Operatorul Portuar“ ia amploare. De data aceasta, tensiunile au fost generate de faptul că, potrivit declaraţiilor lui Ştefan Muntoiu, purtătorul de cuvânt al „Operatorului Portuar“, unul dintre membrii organizaţiei a fost invitat la o întâlnire de către conducerea companiei, pentru a discuta probleme generale, precum nivelul tarifelor şi contractele de închiriere. Este vorba, susţine Muntoiu, despre Comvex, companie reprezentată de Viorel Panait. Dar pentru că nu a dorit să meargă singur la această întâlnire, operatorul portuar a chemat şi alţi operatori portuari, colegi din organizaţie, reprezentaţi de Sorin Greavu (Romned Port Operator), Laurenţiu Mironescu (Coremar), Teodor Bolocan (Minmetal), dar şi doi avocaţi ai organizaţiei patronale, precum şi un reprezentant al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare.

Aşa cum era de aşteptat, aceştia nu au fost primiţi de conducerea CN APMC. Potrivit explicaţiilor lui Ştefan Muntoiu, „operatorii nu au fost primiţi pentru că nu erau de la Comvex, dar chiar şi când s-a menţionat că ei au fost mandataţi de Comvex, în calitate de consilieri, să ia parte la discuţii, tot pe la uşi au stat“. „Directorul general, Valeriu Ionescu, dar şi ceilalţi directori ai Portului Constanţa au transmis că nu sunt disponibili. Doar atunci când era să fim văzuţi de cei de la Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, care efectuează un control în cadrul companiei, am fost introduşi într-o sală, pentru a discuta. Dar nu cu directorii, aşa cum ar fi fost firesc, ci cu doi jurişti şi cu cineva de la departamentul comercial, care evident că nu aveau competenţe în problemele pe care operatorii portuari le ridică de doi ani“, explică purtătorul de cuvânt al organizaţiei patronale „Operatorul Portuar“. În contextul aşa-numitei discuţii s-a ridicat tonul, fiindcă, se pare, cele două părţi nu au ajuns la consens. Mai mult, Muntoiu afirmă că întâlnirea nici nu poate fi considerată o discuţie în toată puterea cuvântului.

Am încercat să aflăm un punct de vedere de la Valeriu Ionescu, directorul general al Portului Constanţa. Ionescu nu a răspuns, dar în eventualitatea în care va transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii