Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onor generalului Zeca

ro

15 Jan, 2010 01:58 6134 Marime text

cap_3.jpgAstăzi, generalul-maior (r) Constantin Zeca, fost co­mandant al Coman­da­­mentului 9 Operaţional „Dobro­gea", împlineşte 61 de ani.

S-a născut în comuna Reviga, judeţul Ialomiţa, la 15 ianuarie 1949, iar la 19 ani îşi începe cariera de ofiţer, ca sub­locotenent coman­dant de pluton la Regimentul 34 Mecanizat din Topraisar. Unitatea a desfăşurat numeroase activităţi la Pontul Euxin, lucru ce a contribuit la creşterea prestigiului Armatei Române în relaţiile cu aliaţii nord-atlantici. Generalul-maior (r) Constantin Zeca declara în urmă cu câţiva ani, pentru o publicaţie a Ministerului Apărării, că este mândru că a fost şi el părtaş la acest „efort naţio­nal de redare a demnităţii noastre naţionale".

A fost înaintat la gradul de general în anul 1992, iar în 2005, la 56 de ani, iese la pensie. Cu acest prilej, generalul Constantin Zeca declara că trece în rezervă cu sentimentul datoriei împlinite: „A bătut ceasul. Ies la pensie după 37 de ani de când am îmbrăcat haina de luptător al Armatei Române. Trec în rezervă cu sentimentul dato­riei împlinite. Indiferent că am avut rezultate bune sau mai puţin bune, ştiu sigur că nu mi-am dorit altceva decât să-mi slujesc ţara, ca militar, şi nu am ce-mi reproşa din acest punct de vedere".

Totuşi, trecerea acestuia în rezervă nu a însemnat şi o detaşare de viaţa şi spiritul militar. La scurt timp este ales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, ca mai apoi, în aprilie 2009, să fie reales.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nemessis 01 Mar, 2011 15:22 http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/cada/duracn/docs/docs_3.htm Aici apare acelasi nume, pare aceeasi persoana. a fost in 89 in timisoara, se asigura ca "derbedeii" sa muste in tarana. Intr-adevar. om mare. Si-a facut datoria. A urmat ordinele date.
  • emil.craciun 15 Jun, 2010 20:58 cand sa depus juramantul la topraisar an 87 ,a fost singurul ofiter activ care sia plecat capul ca un respect ostasilor din regiment tot respectul dom,general
  • VIKTOR 19 Jan, 2010 15:51 Multe si marunte s-au scris despre general dar,acestia au fost fie invidiosi din nastere fie rivali in cariera.Numai cine nu l-a cunoscut il vorbeste negativ. Este un MARE OM,un OM intre oameni,foarte apropiat acestora,modest si serios in tot ce face. LA MULTI ANI,GENERALE! Esti si sa ramai mandria si sufletul CLUBULUI 9 *MARASESTI*.
  • lt.col.(rtr) ISTRATI MIHAI 15 Jan, 2010 07:37 LA MULTI ANI dle general.Abia de acum incolo va ramane destul timp ca sa constatati ca omul nu imbatraneste.Ma refer la inima si spirit.Ele raman vesnic tinere.Cu conditia ca ele sa fie considerate si tratate ca pe flori:trebuie udate tot timpul.