Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un jandarm a fost lovit cu pumnul în față la bătaia tradițională de la Ruginoasa

ro

31 Dec, 2021 12:40 1621 Marime text

 
  • Autoritățile au făcut tot posibilul în ultimii ani ca renumita bătălie de la Ruginoasa să nu mai aibă loc.
 



Chiar dacă unii săteni sunt nemulțumiți, jandarmii și polițiștii încearcă să prevină producerea unor tragedii, informează bzi.ro.
 



Celebra tradiție referitoare la bătălia de Anul Nou, dintre văleni și deleni, din localitatea ieșeană Ruginoasa, pare a fi pe cale de dispariție. 
 


Măsuri speciale de securitate, în ultima zi a anului





Măsurile de securitate au fost impuse în ultimii ani, după ce, în trecut, mulți tineri ajungeau la spital cu răni grave.
 
 
 


În ciuda acestor măsuri, vălenii și delenii din Ruginoasa încearcă din nou să se întreacă, pentru a dovedi cine este „mai tare”. Tradiția a fost parțial respectată în ultimii ani, când tinerii mascați au oferit spectacol, dar fără să se încaiere.
 
 
 


În urmă cu decenii, aceste bătălii ale tinerilor din comună, purtate pe ulițele satului, provocau chiar și nenorociri, unii tineri murind în urma loviturilor primite.
 
 

 

„Pentru ziua de 31 decembrie au fost mobilizați agenți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, care vor fi prezenți în comuna Ruginoasa, pentru a preîntâmpina eventuale incidente nedorite”, au precizat ieri reprezentanții IPJ Iași.



Un jandarm a fost lovit și  ajuns la spital.


 

"În această dimineaţă (...), un jandarm care făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Ruginoasa, satul Bugioaia Vale, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forţele de ordine şi condus la sediul Secţiei de Poliţie Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

 
 





Conform sursei citate, subofiţerul agresat a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la faţa locului şi, ulterior, a fost transportat la Spitalul Paşcani.





 
Jandarmeria Română precizează că nu s-au înregistrat alte evenimente care să reclame intervenţia forţelor de ordine prezente la faţa locului.



 

"Susţinem păstrarea obiceiurilor tradiţionale, dar nu vom permite manifestări care să pună în pericol siguranţa participanţilor. Facem apel la toţi cei care aleg să participe la acest eveniment tradiţional să respecte recomandările forţelor de ordine", se mai menţionează în comunicat. 

 





Sursa foto: bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii