Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:14 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O româncă a moștenit 500.000 de euro după moartea unui italian. Fratele lui o acuză de fraudă

ro

19 May, 2022 20:49 655 Marime text
foto: unsplash

O româncă în vârstă de 55 de ani, care a moștenit toată avere de 500.000 de euro a fostului concubin, un italian din Cellarengo (Piemonte) decedat la vârsta de 60 de ani, a fost dată în judecată de fratele bărbatului cu acuzația că s-ar fi prezentat la notar cu un testament olografic fals.

Partenerul de viață al acesteia, un antreprenor agricol, a murit cu doi ani în urmă. La puțin timp după înmormântarea sa femeia s-a prezentat în biroul unui notar cu un testament olograf scris, datat și semnat de fostul său concubin italian, prin care exprima dorința ca pământul pe care îl deținea, casa, economiile, precum și alte proprietăți să îi revină femeii cu care își petrecuse ultimii ani din viață.

Valoarea totală a moștenirii este de aproximativ 500.000 de euro. O moștenire care a atras atenția fratelui său, rămas uimit când a văzut că lui nu-i revine nimic. Bărbatul decedat nu are alte rude apropiate, nu a fost niciodată căsătorit și nu a avut copii. Nici cu partenera româncă nu a întocmit vreun act oficial de uniune, cei doi au trăit împreună, în concubinaj, dar înainte de a muri i-a lăsat toată averea prin testament, scrie rotalianul.ro.

Pentru stabilirea originalității documentului, onsultanții Parchetului și apărării au examinat numeroase alte documente scrise la mână de defunct.

În urma probelor care au dovedit autenticitatea documentelor procurorul a cerut arhivarea cazului, dar fratele bărbatului s-a opus și a avut loc o audiere în fața judecătorului de cercetări preliminare Giorgio Morando, care va trebui să decidă dacă semnează decizia de arhivare sau dispune continuarea cercetărilor.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii