Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:38 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O profesoară, un jandarm și un polițist, încătușați de procurorii DIICOT

ro

28 Jan, 2014 00:00 1762 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa  au efectuat în data de 26 ianuarie, 5  percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei presupuse grupări infracţionale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism. Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie , Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării. Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare. Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii.

S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa  personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale. O altă învinuita, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse sit-uri, în scopul găsirii clienţilor. Conform Portalului instanțelor de judecată, cele șapte persoane duse la arestare sunt: Claudiu-Giorson Belecciu, Mioara Duţu, Margareta Drăguţ, Mihai – Narcis Negoiţă, Lucian Borcea, Silviu-Nicolae Peniu și Cristian-George. Lucian Borcea este polițist în IPJ Constanța. Margareta Drăguţ este titulară a Colegiului Naţional Mihai Eminescu. Aceasta era angajată în sistemul de învăţământ de 14 ani. Silviu-Nicolae Peniu a fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa. Borcea este angajat în cadrul instituţiei din anul 2003 şi îşi desfăşura activitatea ca agent de siguranţă publică şi patrulare. Conducerea I.P.J. Constanţa, în conformitate cu statutul poliţistului, a dispus declanşarea cercetării prealabile a acestuia, iar în cazul în care va fi arestat preventiv, va fi suspendat din funcţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii