Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:59 30 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O locomotivă s-a răsturnat în Hunedoara. Mecanicul, transportat la spital (GALERIE FOTO)

ro

26 May, 2022 18:33 876 Marime text

Locomotivă privată răsturnată între Merișor și Crivadia, foto: CFR
 Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că o locomotivă izolată, care aparține operatorului privat Constantin Grup, s-a răsturnat între stațiile Merișor – Crivadia.

Locomotiva izolată circula de la Bănița spre Crivadia, mecanicul a anunțat că nu poate opri în stația Merișor, a intrat cu locomotiva pe firul II Merișor - Crivadia, unde s-a răsturnat. 

Precizăm faptul că, traficul feroviar de călători este oprit în acest moment pe relația Petroșani - Crivadia, pentru a facilita accesul echipelor de intervenție, în vederea eliberării gabaritului de cei doi stâlpi rupți de locomotiva răsturnată., precizează CFR. 


Intervențiile derulate de SRCF Timișoara au drept scop, în primul rând, de a asigurara gabaritului pe un fir, și vor continua cu operațiunile necesare pentru ridicarea locomotivei private, din zona respectivă. 

Din punct de vedere al circulației trenurilor, menționăm faptul că la momentul prezent este afectată o singură pereche de trenuri R 2708/R2711, pe distanța Pui - Petroșani., transmite un comunicat din partea CFR.
 

Conform graficului de circulație, următorul tren înscris să tranziteze această zonă este IR 1822 (București - Arad), în jurul orei 23.00, oră până la care estimăm finalizarea intervențiilor pentru eliberarea gabaritului și redeschiderea circulației pe un fir.


Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar de specialitate al SRCF Timișoara depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea traficului pe un fir, în zona evenimentului feroviar, asigurarea suportului tehnic necesar pentru repunerea pe șină a locomotivei și restabilirea traficului în condiții normale pe întreaga distanță Petroșani – Crivadia.Anunțul Poliției 

La data de 26 mai 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi  Hunedoara, au fost sesizați  prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, o locomotivă  a deraiat între  stațiile  C.F. Băniţa - Merișor,  existând  și o victimă.


Polițiștii ajunși la fața locului, au constatat că, în zona km 60+900 de pe magistrala C F. 202, între  stația C.F. Băniţa și  Halta  Merișor se afla o locomotivă  răsturnată pe partea dreaptă  a sensului de mers înspre Simeria, care circula ca izolată de la Băniţa la Pui. În urma  acestui eveniment, a rezultat rănirea  mecanicului  de locomotivă  un bărbat în vârstă de 64 de ani  care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Datorită evenimentului produs, circulația  pe magistrala  C.F.202, a fost oprită  până  la remedierea distrugerilor  provocate.


În cauză, poliţiştii  au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere sau semnalizare falsă și  vătămare corporală din culpă.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii