Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie a murit, doi bărbaţi au fost răniţi într-un incendiu la Constanţa. Cauza ar fi o lumânare lăsată aprinsă

ro

28 Jan, 2016 00:00 2810 Marime text

 
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” au fost solicitaţi să intervină, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei ora 2.50, la un bloc pe strada Soveja, a cărui casă a scării era invadată de fum.
 
La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu autoscară. Pompierii au observat că arde un apartament la etajul 1. Pompierii militari au intervenit şi au lichidat incendiul în aproximativ o oră.
 
Zeci de oameni, printre care se aflau şi copii, au fost evacuaţi de pompieri în toiul nopţii. Un bărbat de 65 de ani a reuşit să iasă din casă pentru a cere ajutorul vecinilor, însă a suferit arsuri pe faţă şi pe căile aeriene şi a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Medicii spun că starea lui este critică, fiind ventilat mecanic. Omul avea şi un căţel, care a murit însă în incendiu.
 
Un bărbat, vecin într-un apartament de la etajul 2 al blocului, a fost intoxicat cu fum şi transportat la spitalul din Constanţa, iar soţia acestuia a fost găsită în baie, leşinată. S-au efectuat manevre de resuscitare, dar, din păcate, a fost declarat decesul femeii. Cauza decesului va fi stabilită după necropsie.
 
Mai multe locuinţe din acel bloc au fost afectate de fumul dens. Pentru a putea pătrunde în apartamentul cuprins de flăcări, pompierii au purtat măşti de oxigen. Apartamentul din care a pornit incendiul a ars în totalitate.
 
Se pare că o lumânare pe care proprietarul apartamentului a lăsat-o aprinsă ar fi cauzat această tragedie. Lumânarea ardea în memoria soţiei sale, Elena Jiga, un mare dascăl al Constanţei.
 
Elena Jiga a trecut la cele veşnice la puţin timp după Crăciun. Pe 30 decembrie 2015, o boală necruțătoare a luat-o definitiv din braţele soţului ei. A fost profesoară de limba și literatura română la Școala Generală nr. 12 „B.P. Hasdeu”, fiind apreciată de toate generațiile de elevi pe care le-a pregătit de-a lungul timpului.
 
În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, iar bătrânul din al cărui apartament a izbucnit incendiul ar putea fi cercetat penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii