Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O chilie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei și trei anexe, mistuite de flăcări într-un incendiu ce ar fi pornit de la o lumânare (GALERIE FOTO)

ro

03 Jun, 2023 14:27 1141 Marime text
Sursa foto: ISU NeamțTrei anexe şi o chilie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Neamț au ars într-un incendiu ce ar fi pornit de la o lumânare. 

Potrivit ISU Neamț, ieri, 2 iunie 2023, la ora 15:47, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la mai multe anexe gospodărești în localitatea Mitocu Bălan din comuna Crăcăoani. 

„La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț (3 autospeciale de stingere și două motopompe) și SVSU Crăcăoani (un buldoexcavator).
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, într-o gospodărie (trei anexe gospodărești și o chilie) ce aparține Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu posibilitatea propagării și la locuință și alte anexe. 
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars chilia din lemn (30 mp) cu bunurile din interior (mobilier,  materiale textile, obiecte de cult) trei anexe gospodărești, 100 mc de lemn de foc și 10 mc de căpriori lemn“ - au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (lumânare lăsată nesupravegheată).

Misiunea a fost finalizată în jurul orei 23:00.

Nu au fost victime.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii