Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi bucăți de dronă rusească, găsite la Tulcea. Reacția lui Klaus Iohannis

ro

09 Sep, 2023 17:24 1108 Marime text
Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică, transmite MApN. 

"Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România. Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internațional, fiind crime de război", se arată într-un comunicat de presă al președintelui Klaus Iohannis.

"Identificarea astăzi de către autoritățile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă. Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile rusești la porturile ucrainene de la Dunăre!" a transmis șeful statului.

Klaus Iohannis l-a contactat pe secretarul general al NATO.

"În acest context, am avut astăzi o convorbire telefonică cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia l-am informat cu privire la noile evoluții, iar acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România și a reasigurat că Alianța Nord-Atlantică și Aliații sunt pe deplin alături de România, așa cum a fost dovedit, de exemplu, și de recenta decizie a SUA de a spori prezența sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliție Aeriană din țara noastră", notează președintele.

Klaus Iohannis reiterează că, în cadrul NATO, "România este foarte bine apărată și beneficiază de cele mai puternice garanții de securitate din întreaga noastră istorie."Citește și:

Anunț de ultim moment de la MApN! Bucăţi dintr-o dronă rusească la 2,5 km de Plauru, în Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • JulianG 09 Sep, 2023 17:32 Da ambasadorului rus i-ati transmis ceva? L-ati deranjat măcar cu un telefon la 4 dimineața, atunci când sunt ei mai eficienți cu rachetele?