Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nenorocit pe viata

ro

24 Feb, 2010 03:47 2183 Marime text
cap_6.jpgÎn dana 62 a portului Constanţa un muncitor a murit iar un altul se află internat la Terapie Intensivă, cu mâna şi piciorul stâng amputat.

Luni seara, o rolă de tablă de aproximativ 17 tone s-a desprins din cârligul unei macarale, de la aproximativ zece metri înălţime şi a căzut pe platforma vagonului unde se aflau doi muncitori. Lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Port Constanţa, au fost sesizaţi luni, la ora 23.30 că în dana 62 a Portului Constanţa a avut loc un accident de muncă. Echipa operativă constituită la nivelul Secţiei s-a deplasat la faţa locului unde a stabilit că Dorin Potoroacă, de 41 ani, din Năvodari, care lucra ca docher în Portul Constanţa, în timp ce era de serviciu şi manipula role de tablă în greutate de 17 tone fiecare, o rolă s-a desprins din cârligul macaralei, de la o înălţime de aproximativ zece metri, şi a căzut pe platforma vagonului, accidentându-l atât pe el, cât şi pe colegul său Romeo Flutaru, de 49 ani, din Constanţa. Rolele se descărcau cu o macara de cheu din nava Mihail Kuznetsov într-un vagon aparţinând CFR Marfă.

Dorin Potoroacă a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), unde i s-a stabilit diagnosticul „politraumatism accident muncă, amputaţie traumatică gambă stângă, traumatism mână stângă, traumatism craniocerebral cu placă contuză frontal stâng şi şoc traumatic". Romeo Flutaru a decedat însă pe loc şi a fost transportat la Morga Cimitirului Central în vederea efectuării necropsiei.

florin_stoian_01.jpg Purtătorul de cuvânt al SCJU, dr. Florian Stoian a precizat că bărbatul rănit a fost operat de urgenţă, iar momentan este la Terapie Intensivă: „S-a prezentat la spital cu o amputaţie post-traumatică de coapsă stângă, el şi-a pierdut practic piciorul de la şold în acel accident de muncă, şi o amputaţie de mână stângă. A fost operat printr-o colaborare interdisciplinară între garda Clinii de Ortopedie şi cea de Chirurgie Cardiovasculară . Este acum în Terapie Intensivă, stabil hemodinamic şi respirator".

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Port Constanţa, cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi organele de protecţia muncii, din cadrul societăţii, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii evenimentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii