Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting de salvare a parcului din fata Sanatoriului Balnear Mangalia (galerie foto)

ro

01 Jun, 2009 01:47 2202 Marime text
parc2.jpgZgomot, bătăi de ciocane, pichamere, soare arzător de duminică. În plin centrul parcului din faţa Sanatoriului Balnear din Mangalia se construieşte de zor. O echipă de muncitori transpiră la ridicarea unei construcţii care acoperă circa o cincime din suprafaţa unicului parc din Mangalia, zona de promenadă a mămicilor, a copiilor şi a vârstnicilor în căutare de linişte.

Nu se ştie ce se ridică în parc. Nu există niciun panou de organizare de şantier, iar muncitorii ştiu doar că „primarul face un pavilion pentru bătrâni". Sesizaţi de cetăţeni şi deplasându-se la faţa locului, consilierii locali din Mangalia au rămas surprinşi: nu doar că patronul şantierului respectiv nu a vrut să le dea explicaţii, ba chiar a şi recunoscut că panoul pe care trebuiau trecute datele de identificare (autorizaţia de construcţie, termenul de demarare a lucrărilor şi cel de finalizare etc) i-ar fi fost luat de către primărie. Mai mult, respectivul a refuzat să se prezinte şi i-a atacat verbal pe consilieri, în special pe Sorin Andrei (PNL). În cele din urmă, o dubă a constructorului s-a ivit chiar în mijlocul parcului, iar muncitorii (care lucrau de zor în plină zi de duminică) s-au făcut nevăzuţi.

„Este inadmisibil ce se întâmplă", a declarat Viorel Oleniuc. „Unicul parc al oraşului, singura zonă în care mamele îşi puteau aduce liniştite copiii, este hăcuit ilegal şi fără milă pentru a face aşa zise pavilioane pentru bătrâni. De ce nu le-a făcut domnul primar în locul monstruozităţii de cort care a acoperit un sfert din acest parc? Cine garantează că aici nu se va servi o bere, o ţuică? Oamenii au venit disperaţi, în urmă cu doi ani, la Consiliul Local, pentru a ne ruga să nu construim biserica maramureşeană în parc, iar noi am transferat-o în curtea Spitalului. Iar acum ridicăm urâţenii din acestea?"

Construcţie fără autorizaţie de construcţie!

La rândul său, deputatul Zanfir Iorguş a precizat constructorului că încalcă flagrant legea: „Orice construcţie ce se ridică pe domeniul public, în parcuri, încalcă toate legile de mediu. Nu te poţi apuca de construcţie „pe vorbe". Unde vă este autorizaţia de construcţie, de ce nu o aveţi afişată? Pur şi simplu pentru că nu există! Vom face o plângere penală şi veţi avea de suferit", a declarat Zanfir Iorguş.

În cursul zilei de ieri, cei zece consilieri din cei 19 ai Consiliului Local Mangalia, împreună cu deputatul zonei, Zanfir Iorguş, au depus o plângere la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, Vasile Dumitru. În plângere se arată că „o societate de construcţii neidentificată (a refuzat să se identifice) execută lucrări de construcţie în parcul municipal Mangalia, situat vizavi de Sanatoriul Balnear. Conform OUG nr. 114/2007, este interzisă construcţia de orice tip pe spaţiile verzi. De aceea, vă rugăm să dispuneţi măsurile care se impun în astfel de situaţii".

Pentru a demonstra faptul că s-au săturat de ilegalităţile din Mangalia, consilierii locali îi cheamă pe cetăţenii oraşului să îşi salveze parcul. Marţi, de la ora 18.00, în parc vor fi aşteptaţi să protesteze împotriva deciziei ilegale a Primăriei Mangalia, spun consilierii, de ridicare a „monstruozităţii". Şi cum toate partidele, mai puţin PSD, îşi vor reuni forţele pentru această acţiune paşnică, se pare că vor participa câteva mii de cetăţeni, suficient de mulţi pentru a reuşi să salveze zona verde a oraşului.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • P.N.L. 01 Jun, 2009 22:01 Sorin Andrei si-a montat utilaje de agrement direct pe spatiul varde de la Venus, fara a avea autorizatie de amplasament si fara a avea autorizatie de parc de distractii. D-l Iorgus lasati-o dracu de treaba nu va vedeti gunoiul din ochi, stie toata lumea ca la Venus zona Esplanada, aveti interese personale.
  • sorin 01 Jun, 2009 20:05 Si Iorgus dupa ce a taiat toata Comorova acum e mare ecologist . Imi miroase a DNA vs Iorgus