Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:01 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului Tanczos Barna, prezent la inaugurarea proiectului de lărgire a plajelor din zona Eforie (video)

ro

04 Jun, 2021 08:26 1470 Marime text
  • Ministrul Mediului Tanczos Barna este prezent  la Eforie Sud, pentru inaugurarea proiectului de largire a plajelor​.
Ministrul Mediului Tanczos Barna și președintele ANAR, Laszlo Barabas, sunt prezenți la inaugurarea proiectului de lărgire a plajelor, realizat de compania Van Oord.

Cel mai important pentru ministerul mediului este să știm de unde am plecat și unde vrem să ajungem. Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct așa cum trebuie. Avem lucrprri terminat, lucrări în curs de desfășurare și lucrări care vor urma.  Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic.

Vrem să protejăm biodiversitatea. Vom avea peste 29 de hectare de biodiversitate. , a precizat ministrul Ministrul Mediului Tanczos Barna.

Compania Van Oord Dredging and Marine Contractors BV anunță începerea lucrărilor de protecție și reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre în zona Eforie în baza unui contract de proiectare și execuție încheiat cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral Constanța.

Lucrările de construire vor demara astăzi, prin organizarea unei conferințe de presă pentru prezentarea proiectului, care va avea loc la sediul companiei din Eforie Sud.

Printre invitații la eveniment se numără Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, Laszlo Barabas, director general ANAR, conducerea ABADL Constanța, conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța și reprezentanții autorității publice centrale si locale.

Proiectul, care valorează 394.956.415 lei,  este finanțat prin fonduri europene și a fost câștigat în urma unei licitații de către compania olandeză, care are peste 150 de ani de experiență în domeniul lucrarilor hidrotehnice maritime și peste 186 de proiecte în toată lumea.

Cu 73 de naționalități de angajați, compania Van Oord este cunoscută pentru soluții inovatoare și durabile, având mereu în minte noțiunea de viitor.

Despre Van Oord Dredging and Marine Contractors B.V. Rotterdam - Sucursala Constanţa

Potrivit Registrului Comerţului, compania a fost înmatriculată în anul 2013 şi are sediul social în municipiul Constanţa. În fişa societăţii de la Registrului Comerţului nu există informaţii privind capitalul social şi acţionarii firmei. În 2016, firma a avut șase angajați, pierdere brută de 5.160.224 de lei și o cifră de afaceri netă de 7.225 de lei. În 2017, au fost cinci salariați, o pierdere brută de 7.643.064 de lei și o cifră de afaceri netă -1.041.032 de lei.
 
Van Oord Dredging and Marine Contractors B.V. Rotterdam - Sucursala Constanţa se ocupă de construcţii hidrotehnice. Reamintim că aceasta este societatea contractată de Administraţia Naţională Apele Române şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral pentru proiectarea şi construcţia a patru dintre cele cinci loturi ale proiectului „Protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre“. De asemenea, această firmă s-a ocupat şi de prelungirea digului de larg al portului Constanţa.
 


Citește și: Van Oord Dredging începe lucrările de protecția litoralului Mării Negre în zona Eforie

Ti-a placut articolul?

Comentarii