Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul MAI, despre noile autospeciale din dotarea IGSU - „Aceste instalații vor proteja vieți și vor salva vieți“ (GALRIE FOTO+VIDEO)

ro

06 Sep, 2023 18:18 1104 Marime text
Foto: MAIMinistrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat la activitatea prilejuită de recepția a 12 autospeciale de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare. 

Cu această ocazie a vorbit despre curajul și dăruirea de care dau dovadă pompierii. 
 

„Aș vrea să salut în primul rând, pe oaspeții noștri din Finlanda, reprezentanții Departamentului Servicii de Salvare, echivalentul Departamentului pentru Situații de Urgență din România, domnul secretar de stat, colegii lui din structurile DSU și IGSU.

Cred că este o intervenție foarte ușor de expus pentru că imaginile sunt mai bune decât orice cuvinte care ar descrie utilitatea acestor tehnologii noi. E vorba numai de aparatură, de logistică și de o tehnologie nouă care va fi pusă la dispoziția salvatorilor noștri.

Această tehnologie, aceste instalații vor facilita intervențiile în caz de incendii, vor proteja vieți și vor salva vieți. Este încă un pas într-un program mai larg pe care Ministerul Afacerilor Interne îl desfășoară de mai mulți ani, care va continua ani buni, pentru echiparea pompierilor noștri salvatori, în general, a tuturor celor care intervin în situații de urgență, de la pompieri și până la polițiști, jandarmi, ulterior cadre medicale din structurile SMURD pentru a proteja și salva viața cetățenilor noștri aflați în pericol, în caz de dezastru.

Demonstrația tehnică a fost prezentată și explicată, nu insist asupra acestui aspect. Aș mai sublinia faptul că este un program, de asemenea, derulat din fonduri europene. Și aș sublinia determinarea și perseverența celor care au desfășurat aceste programe: proceduri deloc simple în parteneriat cu ministere care susțin absorbția de fonduri europene, Ministerul Fondurilor Europene și cu alte instituții.

Doresc să-i felicit pe cei care au dus la capăt acest program de echipare, de investiții, începând cu domnul secretar de stat Raed Arafat și echipa dumnealui. Doresc să îi felicit pe cei care deja se pregătesc să opereze aceste aparate și s-au antrenat pentru acest lucru și care sunt în fiecare moment pregătiți să intervină în ajutorul cetățenilor români.

Am spus-o și în momente de tensiune și în momente de acțiune propriu-zisă, recent, în situații delicate, de dezastru, realmente, acești oameni sunt eroi pentru că își pun viața în pericol, aș putea spune prin natura meseriei, pentru că o fac fără să ezite, pentru că își stăpânesc meseria la perfecțiune, pentru că se pregătesc în continuare, pentru că sunt cei mai buni dintre cei buni.

Și când spun asta mă duc cu gândul dincolo de hotarele patriei. Recunoașterea lor internațională este certă și demonstrată. Au salvat vieți, nu numai de cetățeni români, ci și de cetățeni ai altor state. Sunt decorați, sunt premiați, sunt lăudați, sunt apreciați și, îndrăznesc să spun eu, sunt iubiți de cetățenii noștri și de cetățenii altor state, ceea ce nu este puțin lucru.



Încă o dată, felicitări tuturor și mult succes mai departe. Misiuni ușoare și să veniți cu bine acasă!“ - a precizat ministrul Cătălin Predoiu



Citește și: 

IGSU17 persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii