Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării „Suntem permanent preocupați să asigurăm armatei noastre cele mai moderne tehnologii“

ro

30 Sep, 2023 19:11 893 Marime text
Foto: FacebookÎn cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o vineri, 29 septembrie, în garnizoana Timișoara, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu echipa de comandă a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal“, la sediul comandamentului acestei mari unități.

Potrivit MApN, la activitate a fost prezent locțiitorul șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, locțiitorul pentru resurse al șefului Statului major al Apărării, general de brigadă Bixi-Pompliu Mocanu și șefi ai unor structuri centrale din cadrul ministerului.

Comandantul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere, colonel Virgil Nicu Florescu, a prezentat o informare cu privire la locul și rolul marii unități în organica Forțelor Terestre Române, stadiul îndeplinirii obiectivelor de instruire stabilite pentru 2023 și pentru anii următori.

A fost prezentată starea înzestrării cu tehnică militară, cu accent pe programele importante aflate deja în derulare, care vor asigura dotarea structurilor marii unități cu tehnică de ultimă generație, ceea ce va permite îndeplinirea misiunilor încredințate cu mai mare eficiență.

Au fost evidențiate eforturile depuse pentru valorizarea celei mai importante resurse a marii unități timișorene, resursa umană, în special în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de cazare, hrănire și echipare a personalului.

„Brigada 18 are în derulare nouă obiective în domeniul modernizării infrastructurii – atât lucrări de reparații capitale, cât și de investiții, a căror valoare însumată depășește 600 de milioane lei, ceea ce va contribui în mod fundamental la schimbarea în bine a mediului în care oamenii noștri se instruiesc și își execută misiunile”, a declarat colonelul Florescu.

Ministrul Tîlvăr a felicitat activul de comandă al Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal“ pentru rezultatele foarte bune înregistrate în acest an de instrucție și și-a exprimat încrederea în capacitatea marii unități de a-și îndeplini misiunile încredințate.

„Specificul activității dumneavoastră vă conferă un statut unic în organica Armatei României, dar vă asigur că și așteptările noastre sunt pe măsură. V-am văzut și în teren, în acest an, la exercițiul Saber Guardian, sunt la curent cu perspectivele apropiate de extindere a capacităților de luptă și vă asigur de întregul meu sprijin și al echipei pe care o conduc la vârful Ministerului Apărării Naționale”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Ministrul Tîlvăr a evidențiat importanța derulării cu maximă eficiență a proiectelor de modernizare a cazărmilor Brigăzii și a adaptării infrastructurii de instruire la standardele moderne ale tehnicii de luptă care urmează să intre în dotare.

„Suntem permanent preocupați să asigurăm armatei noastre cele mai moderne tehnologii, capabile să asigure combaterea amenințărilor din actualul și viitorul mediu de securitate. Dar, oricât de performante vor fi noile echipamente, avem nevoie și de o resursă umană motivată și foarte bine pregătită. Puteți conta pe determinarea noastră în a vă asigura condiții de muncă și viață în acord cu importanța misiunilor pe care vi le-ați asumat”, a arătat Angel Tîlvăr.

Citește și: 

Evoluția agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, în atenția Statulului Major al Apărării. Discuții cu autoritățile din Constanța și Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii