Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Alexandru Rafila despre perchezițiile de la Ministerul Sănătăţii - „Este vorba despre două reţineri, un angajat şi un candidat“

ro

11 Oct, 2023 15:53 1293 Marime text
foto: facebookMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că, în cadrul anchetei penale care se desfăşoară la minister în legătură cu un concurs de ocupare a unui post, se pare că au fost reţinute două persoane, conform agerpres.ro

"Nu e vorba despre un scandal, este vorba despre o anchetă penală în curs. În cursul zilei de ieri au fost percheziţionate trei birouri de la Ministerul Sănătăţii, au existat audieri ale unor angajaţi de la minister în cursul serii, până târziu. Am solicitat şi noi Parchetului de pe lângă Tribunalul Sectorului 1 informaţii care pot fi date publicităţii, pentru că nu vrem în niciun fel să interferăm în desfăşurarea acestei anchete. Dacă sunt persoane responsabile de vicierea acelui concurs, e normal ca ele să răspundă în faţa legii. Nu am decât informaţiile pe care le-am dat publicităţii şi în cursul zilei de ieri, plus, se pare, că este vorba şi despre două reţineri, a unui angajat al ministerului şi unul dintre candidaţi", a precizat Rafila, la Palatul Parlamentului.


El a fost întrebat cum comentează faptul că este anchetat un departament unde, de-a lungul timpului, au fost mai multe plângeri din partea medicilor care spuneau că atunci când se întorc în ţară durează chiar şi ani de zile până le sunt recunoscute studiile.

"Nu cred că are legătură această situaţie cu cazul de ieri. Ieri, era vorba despre ocuparea unui post în cadrul Ministerului Sănătăţii. Noi scoatem frecvent posturi la concurs în toate departamentele, inclusiv în cel de Resurse umane, tocmai ca să putem face faţă acestor solicitări care sunt tot mai multe şi care necesită nu o birocraţie excesivă, ci verificarea documentelor de calificare profesională, pentru că România este parte a Uniunii Europene, iar recunoaşterea reciprocă a calificărilor profesionale necesită documente care să certifice că această calificare profesională s-a şi desfăşurat în diverse state, pentru că există o interoperabilitate a acestor sisteme", a explicat ministrul Sănătăţii.


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat marţi percheziţii la sediul Ministerului Sănătăţii şi la locuinţele unor persoane, într-un dosar legat de fraudarea concursului pentru ocuparea unui post de consilier.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cercetările în acest caz vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

"Suspiciunile se referă la fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcţiei Politici de Resurse Umane în Sănătate - Biroul recunoaştere a calificărilor şi reglementare. În cursul zilei de 10.10.2023, după obţinerea autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost puse în executare mai multe mandate de percheziţie domiciliară la sediul Ministerului Sănătăţii şi la domiciliul unor persoane fizice", a transmis Parchetul.


Ancheta este realizată în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie. 

agerpres.ro

Citește și: 

Percheziții la Ministerul Sănătății într-un dosar legat de fraudarea unui concurs de angajare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii