Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mini-summit regional la București despre situația de la Marea Neagră

ro

22 Apr, 2021 07:52 1127 Marime text
  • Referitor la situația din Marea Neagră, Aurescu a spus că „România nu este amenințată direct de aceste evoluții„Vom avea, aici, atât miniștrii de externe polonez și turc, cu prezență fizică, și începe o primă întâlnire de lucru și, apoi, vineri, o întâlnire plenară.

„Vom avea, aici, atât miniștrii de externe polonez și turc, cu prezență fizică, și începe deja de mâine seară (NR-din această seară) o primă întâlnire de lucru și, apoi, vineri, o întâlnire plenară. La care se adaugă miniștrii externe ai Georgiei și Ucrainei care vin, iarăși, în premieră la o întâlnire a trilateralei Polonia-România-Turcia. Deci, avem, practic, un mini-summit regional cu cinci miniștri de externe care vor discuta de situația de securitate regională”, a delrata aseară, la Digi 24 Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

Referitor la situația din Marea Neagră, Aurescu a mai spus că „România nu este amenințată direct de aceste evoluții, dar suntem în egală măsură preocupați și afectați de această situație, ca NATO în întregul său, pentru că tot ce se întâmplă în Marea Neagră afectează și securitatea euro-atlantică. Securitatea Mării Negre este parte integrantă a securității euro-atlantice. Faptul că la Marea Neagră avem România-Bulgaria-Turcia ca aliați NATO, asta face și din Marea Neagră, cel puțin parțial, o mare aliată. Din această perspectivă ne preocupă ce se întâmplă în zonă”.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii