Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mijloacele de transport pe cablu, nefuncţionale pe Valea Prahovei şi Braşov. Cu toate astea, două persoane s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă

ro

30 Jan, 2022 19:39 1184 Marime text

Desi nu a functionat nicio instalatie de transport pe cablu din partea superioara, din cauza vantului, tot au fost 2 incidente.


Astazi, 30.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 2 cazuri in care persoanele s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna. Din fericire, niciuna dintre cele doua persoane nu a suferit leziuni grave, astfel incat nu au necesitat transport catre unitatea spitaliceasca.


De la inceputul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 193 de cazuri, totalizand 208 persoane care s-au accidentat, ratacit sau care a trebuit sa fie evacuate.




Schiorii avansati sunt sfatuiti sa nu iasa niciodata de pe partiile amenajate, deoarece stratul de zapada poate ascunde multe pericole (bolovani, cioate, santuri, etc.). In plus, facand acest lucru, se pot rataci foarte usor, mai ales daca vorbim de conditii meteo care sa includa ceata.
Sa nu schieze cu viteza mare pe partiile de incepatori sau pe cele destinate nivelurilor medii. Acest lucru poate favoriza producerea unor coliziuni, prin diferentele mari de viteza generate intre ei si cei care schiaza mai lent.

 

Dați dovada de responsabilitate in practicarea sporturilor montane de iarna, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jurul vostru!, transmit reprezentanții Salvamont Brașov. 





Sursa foto-text: Facebook/ Salvamont Poiana Brasov
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii