Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:14 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de jucării susceptibile a fi contrafăcute, depistate la Agigea

ro

23 Mar, 2013 00:00 666 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China aproximativ 9.500 de seturi de jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 384.000 de lei dacă ar fi fost originale.

În data de 19 martie, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.

În container au fost descoperite 9.472 de seturi de jucării pentru copii, cu o valoare de aproximativ 384.000 de lei dacă ar fi fost originale. Jucăriile, inscripţionate cu însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, au fost ridicate de către lucrătorii vamali în vederea confiscării şi trimise spre expertizare.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 37 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii