Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de intervenții ale pompierilor, în acest weekend. Care au fost cele mai importante misiuni

ro

01 Nov, 2021 14:11 1075 Marime text
  • Peste 5.000 de intervenții ale pompierilor români, în acest weekend.
 
Pompierii militari au gestionat 5.140 intervenții în situații de urgență în acest weekend.
Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală. Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 15 accidente rutiere.Salvatorii au intervenit și  pentru stingerea a 309 incendii.
 
Mai multe informații în comunicatul oficial  al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

În acest sfârșit de săptămână, la nivel național, pompierii militari au gestionat 5.140 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.871 persoane aflate în dificultate.
Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 309 incendii, precum și în alte 910 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 15 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În ciuda eforturilor salvatorilor, 7 persoane și-au pierdut viața în ultimele 72 de ore .

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

O intervenție care a avut loc sâmbătă, pe raza municipiului Slobozia, unde pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier, produs între două autoturisme. În urma evenimentului au rezultat patru victime. Salvatorii au depus eforturi considerabile, din păcăte o persoană a decedat, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar celelalte au fost transportate la spital, după acordarea măsurilor de prim ajutor.
 
De asemenea, o altă misiune soldată cu victime a avut loc tot sâmbătă, în municipiul Vaslui, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină pe DN 24, pe raza municipiului Huși, în urma urma unui eveniment rutier, în care au fost implicate trei autoturisme. Forțele de intervenție sosite la fața locului au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat șase victime. Din nefericire, o persoană a decedat, iar alte cinci au fost transportate la spital.
 
Totodată, în cursul zilei de sâmbătă, doi copii și-au pierdut viața în urma unui incendiu produs la o locuință, în municipiul Târgu Mureș. Pompierii au localizat și lichidat flăcările care se manifestau pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Din nefericire, doi copii au fost găsiți decedați.
Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării! În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului! Ferește-ți copilul de pericole, nu-l lăsa niciodată nesupravhegheat în apropierea mijloacelor de încălzire!
 
În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii