Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Cojocariu a luat 1,6 ani după ce ar fi încercat să dea mită unui poliţist

ro

28 May, 2016 00:00 1478 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Mihai Cojocariu, pentru infracţiunea de dare de mită, la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de doi ani.
 
Totodată, judecătorii constănţeni i-au impus lui Mihai Cojocariu ca, pe durata termenului de supraveghere stabilit, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanta, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
 
De asemenea, magistraţii i-au impus lui Mihai Cojocariu să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare. Pe parcursul termenului de supraveghere, Mihai Cojocariu trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
 
Se scade din pedeapsa aplicată lui Mihai Cojocariu durata reţinerii de 24 de ore, de la data de 4 februarie la 5 februarie. S-a dispus confiscarea specială de la Mihai Cojocariu a sumei de 1.000 de lei, „oferită de acesta cu titlu de mită“. Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim faptul că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins, la începutul lunii februarie, în flagrant pe Mihai Cojocariu, administratorul unei societăţi care se ocupă de transport marfă, în timp ce ar fi oferit, cu titlu de mită, suma de 1.000 de lei unui polițist.
 
Poliţistul, împreună cu un coleg, a efectuat, la o poartă de acces în port, un control asupra unui autocamion aparţinând unei societăţi comerciale de transport marfă. Cu această ocazie, în cabină ar fi fost identificată cantitatea de 250 de tricouri ambalate, marfă ce ar fi fost sustrasă din containerul transportat. Ca urmare, conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
 
Ulterior, administratorul societăţii de transport în cauză s-ar fi deplasat la biroul poliţistului, căruia i-ar fi promis, iniţial, suma de 500 de lei, pentru a nu lua măsurile legale împotriva angajatului său. Poliţistul a formulat denunţ la SJA Constanţa, iar ofiţerii DGA au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Apoi, s-a organizat acţiunea de prindere în flagrant, administratorul în cauză fiind surprins în timp ce ar fi oferit ofiţerului suma de 1.000 de lei, pentru a nu-i întocmi dosar penal angajatului său.
 
Citeşte şi
 
Ar fi încercat să dea mită unui poliţist
Mihai Cojocariu, administratorul Agem International Trans SRL, reţinut
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii