Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migranţi sirieni ascunşi într-o fermă din Constanţa

ro

02 Jul, 2013 00:00 1098 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şi reţinut trei persoane de sex masculin, doi cetăţeni sirieni şi unul bulgar, care intraseră ilegal în România, pe jos, din Republica Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov, în cooperare cu autorităţile de frontieră din Republica Bulgaria, au desfăşurat o acţiune pentru depistarea unor persoane de sex masculin care se ascundeau într-o fermă din judeţul Constanţa.
Cele trei persoane reţinute au fost identificate ca fiind doi cetăţeni sirieni şi unul bulgar, care trecuseră pe jos frontiera, prin „zona verde”.
Cercetările au stabilit că cei doi sirieni au fost călăuziţi de cetăţeanul bulgar, care, în schimbul sumei de 200 de euro, s-a oferit să-i treacă ilegal în România. Ce doi cetăţeni sirieni au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi cetăţeni sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, iar cetăţeanul bulgar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de migranţi”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70, alin. 1 respectiv art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii