Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:09 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mavrodin, şeful Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, la un pas de judecată

ro

17 Apr, 2013 00:00 2064 Marime text
Nicolae Mavrodin, de 40 de ani, din Constanţa, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, se află la un pas de a fi trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Potrivit unor surse bine informate, organele de anchetă au finalizat certările în dosarul în care Mavrodin, prin acţiunile sale, ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 275.000 de euro, urmând ca dosarul să fie înregistrat în scurt timp, pe rolul Tribunalului Constanţa.

Oficial, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au cercetat, în stare de reţinere, pe o perioadă de 24 de ore, pe Nicolae Mavrodin. Omul este suspectat că, „în perioada 07.03.2011 - până în prezent, a refuzat în mod nejustificat de a prezenta reprezentanţilor Gărzii Financiare documentele financiar-contabile ale Fundaţiei de Tineret şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin declararea inexactă cu privire la sediul social al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret din municipiul Constanţa, situat pe bulevardul Mamaia”, potrivit IPJ Constanţa.

„Totodată, în sarcina persoanei în cauză se reţine faptul că, în calitate de preşedinte al fundaţiei, a întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că ar fi ales în această calitate şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute. De asemenea, cel în cauză, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, a procedat la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare cu o societate comercială, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din municipiul Bucureşti, situat pe Calea Victoriei, prejudiciul fiind în sumă de aproximativ 275.000 de euro”, au mai dat publicităţii oamenii legii. La vremea mediatizării acestui dosar, Mavrodin a declarat că totul este o acţiune politică, cauza fiind instrumentată de însuşi preşedintele României Traian Băsescu, de fostul prefect al judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, dar şi de Georgian Rădulescu, preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, filiala Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SC Zafy Star SRL 17 Apr, 2013 19:03 nici tractarea n-ai fost in stare sa mi-o platesti