Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mașină cuprinsă de flăcări, șofer băut și cu permisul anulat! Ce a declanșat incendiul?

ro

21 Jan, 2024 15:26 995 Marime text
foto: Unsplash La data de 20.01.2024, ora 19:10, polițiștii SPR 2 Ipotești, au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza com. Udești un autoturism a luat foc. 
Cu ocazia deplasării la fața locului, pe drumul comunal neclasificat a fost identificat un echipaj de pompieri din cadrul Primăriei com. Udești și un echipaj din cadrul ISU Bucovina Suceava, care procedau la stingerea incendiului care se manifesta asupra unui autoturism.

Din discuțiile purtate cu apelantul, acesta a declarat că în seara zilei de 20.01.2024, l-a observat pe un bărbat din localitate conducând autoturismul pe drumul comunal din apropierea locuinței sale.   

Totodată, apelantul a mai relatat că a observat momentul în care autoturismul a luat foc din cauza accelerării exagerate a motorului, iar de la volanul autoturismului a coborât șoferul în stare vădită de ebrietate, transmite IPJ Suceava. 


La fața locului a fost identificat și legitimat conducătorul autoturismului, respectiv un bărbat în vârstă de 58 ani. Din cauza stării vădite de ebrietate, nu s-a reușit testarea cu aparatul etilotest, acesta fiind condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că bărbatul figurează ca fiind posesor al permisului de conducere categoria B, însă cu mențiunea anulat.


Ulterior stingerii incendiului, pompierii militari au stabilit ca sursă de aprindere efectul termic provenit de la toba de eșapament a autoturismului, acesta fiind distrus în totalitate. 

În conformitate cu prevederile art 293 alin. 1 din C.pr.pen. în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din Codul penal,  ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal și ,,distrugerea din culpă”, faptă prev. și ped de art. 255 alin. 1 din Codul penal, a mai punctat sursa citată. 




Citește și:

Accident rutier la Suceava! Un copil a fost rănit în urma impactului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii