Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Dragu a fost reales presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari

ro

09 Feb, 2004 00:00 2054 Marime text
In Sala mare a Prefecturii a avut loc, sambata, Adunarea Generala a Uniunii Asociatiilor de Proprietari Constanta, care a cuprins darea de seama privind activitatea uniunii si alegeri. Potrivit bilantului, UAPC a avut in cursul anului trecut o activitate intensa in ceea ce priveste indrumarea si ajutarea, acolo unde s-a impus, a asociatiilor de proprietari membre. Marcel Dragu, presedintele UAPC, a declarat ca, pana in luna noiembrie a anului trecut, sedintele consiliului director s-au tinut cu regularitate saptamanal. Principalele teme de discutie anul trecut au fost legate Hotararea de Guvern 400/2003, un document asteptat, cu multe lucruri bune, dar si cu multe greseli, contraziceri si lacune, si care este inca discutabil. "Cert este ca au revenit asupra modului de calcul si repartitie a costurilor energiei termice, au revenit cu HG 1386/2003, dar au anulat tocmai ce era mai important, respectiv prevederea pentru modificarile suprafetelor radiante din constructie si tot n-au lamurit populatia", a precizat Marcel Dragu.

Relatii bune pe plan local

Uniunea Asociatiilor de Proprietari considera ca bune relatiile pe care le-a avut anul trecut cu Primaria, Prefectura si Consiliul Judetean, precum si cu alte institutii descentralizate ale Guvernului in teritoriu. Controverse inca nerezolvate privind includerea asociatiilor de proprietari in randul marilor contribuabili au existat intre UAPC si Directia Finantelor Publice. Probleme au existat si cu Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala. "Dupa aparitia noului Cod al Muncii, au abuzat de contractul de munca in detrimentul conventiilor civile, care, uite, se folosesc in continuare cu toata insistenta si amenintarea dumnealor. Pe de o parte, diferenta contract-conventie se repercuteaza serios in costurile intretinerii, pe de alta parte au facut un calvar din prezentarea lunara a statelor de plata la ghiseele dumnealor", a mai precizat Marcel Dragu.

Numar mic de membri

Uniunea Asociatiilor de Proprietari are, la ora actuala, 400 de asociatii membre, din totalul acestora 129 fiind inscrise anul trecut. Exista insa asociatiile care nu si-au mai achitat contributiile de ceva vreme. Astfel, 29 de asociatii de proprietari membre ale UAPC nu si-au achitat cotizatiile aferente anului 2002, tot atatea au restante pe anul trecut si numai 14 pentru anul in curs. Exista si sapte asociatii care au solicitat retragerea din uniune pe motiv ca valoarea cotizatiei este prea mare. Per total, se inregistreaza o nerealizare de aproape 20 de milioane de lei la bugetul de venituri si cheltuieli, in conditiile in care cotizatia este de numai o mie de lei pentru un apartament lunar. Reprezentantii UAPC spun ca numarul asociatiilor membre ramane mic in comparatie cu numarul total de asociatii existente in Constanta. In schimb, uniunea primeste solicitari din partea asociatiilor aflate in alte localitati ale judetului. Marcel Dragu spune ca este necesar un numar cat mai mare de membri, nu pentru cotizatii, ci pentru autoritatea pe care ar capata-o uniunea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabi stoian 16 Feb, 2011 19:02 eu sunt de parere ca tot mai multe asociatii ar trebui sa se alature uniuni pentru ca uniunea sa aiva mai multa forta si sa se poata impune exact cum o intreprindere are nevoie de lideri sindicalisti asociatiile are nevoie de cineva sai sustina mai ales ca cotizatia e simbolica nu?