Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN, în doliu! Un elicopter Puma și un avion MiG s-au prăbușit la Constanța

ro

02 Mar, 2022 22:43 3230 Marime text


Ministerul Apărării Naționale și-a schimbat fotografia de copertă pe pagina de socializare, cu respect față de militarii care au decedat în urma prăbușirii a unui elicopter Puma, care a plecat pe 2 martie în căutarea unui avion MiG care ar fi dispărut de pe radar, în județul Constanța.

„Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. 
Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace. 
În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR”, a atransmis Vasile Dîncu pe pagina sa de Facebook.

Vasile Dîncu, ministrul apărării, a confirmat în seara aceasta decesul celor cinci militari aflați la bordul elicopterului. Până la momentul redactării acestei știri nu a fost găsit avionul și nu a fost confirmat, oficial, decesul pilotului.

Mai jos redăm cele două comunicate MApN remise cu privire la cele două dispariții de pe radar a celor două aeronave: 

„Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.


Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare. 

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.
Vom reveni cu detalii”

„Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.


Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”. 

Citește și:

UPDATE. Salvatorii intervin de urgență! Incident aviatic în zona Gura Dobrogei. Anunțul MApN (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii