Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Forțele Aeriene Române vor transporta ajutoare umanitare către Republica Armenia

ro

07 Oct, 2023 13:06 751 Marime text
Foto: MApNDouă aeronave, un C-130 Hercules şi un AN-26 ale Forțelor Aeriene Române au decolat sâmbătă, 7 octombrie, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Erevan, Armenia, pentru a transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, pentru sprijinirea populaţiei civile afectate de conflictul din regiune.

„Forțele Aeriene Române au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate bunuri, constând în alimente neperisabile și articole de cazarmament, cu o masă totală de aproximativ 9000 kg, asigurate din rezervele ANRSPS.

Misiunile de transport se execută în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 35 din 2023“ - au mai precizat reprezentanții MAPN.

 Citește și: 

Un detașament al Forțelor Aeriene Turce va executa misiuni de poliție aeriană de pe Baza 86 Aeriană de la Fetești sub comanda NATO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii