Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 198 de autori de infracțiuni în ultimele 24 de ore

ro

20 Aug, 2023 11:13 590 Marime text
Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudEfectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.
 
Potrivit unui comunicat al MAI, personalul structurilor operative a intervenit la 5.682 de evenimente, 3.893 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.789 circumscrise situațiilor de urgență. 
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 948 de posibile infracțiuni. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 30 de persoane.
 
Totodată, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 198 de autori de infracțiuni și au constatat 9.162 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3,9 milioane de lei.
 
Tot în cursul zilei de ieri, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
 
Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 276 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 788 permise de conducere, dintre care 117 pentru consum de alcool și 15 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.
 
Pompierii au efectuat 41 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 95.500 de lei.
 
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii au desfășurat 1.412 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 165 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor au fost salvate 15 persoane. 

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență. 

Citește și: 

Acțiune de amploare a polițiștilor la Năvodari! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii