Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Polițiștii și jandarmii au aplicat amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei în prima zi din 2024

ro

02 Jan, 2024 10:03 592 Marime text
foto: Poliția RomânăAngajații Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în ultimele 24 de ore, asigurându-se că românii s-au bucurat în siguranță de prima zi a anului 2024.
 
Structurile operative ale MAI au intervenit la 5.532 de evenimente în sprijinul cetățenilor, 3.669 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.863 situații de urgență.
 
Potrivit MAI, polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere de drum pentru prevenirea accidentelor și au reținut 299 de permise, dintre care 109 pentru consum de alcool și 12 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. Totodată, au retras 125 de certificate de înmatriculare.
 

„La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 905 posibile infracțiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 146 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 153 de fapte penale.
 
Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 11 persoane și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.
 
În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 3.216 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei“ - au mai precizat reprezentanții MAI.

 
Pompierii au efectuat 68 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 20 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1,2 milioane de lei.
 
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.527 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 148 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 12 persoane.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane.
  
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, au intrat în țară 9.517 de mijloace de transport și 45.602 de persoane, dintre care 3.499 cetățeni ucraineni. 

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate și în ultima zi de minivacanță, cu accent pe asigurarea fluenței traficului.
 
Pentru a ajunge cu bine la destinație, recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă și să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și a măsurilor care ar putea fi luate în contextul valorilor crescute de trafic“ - au mai precizat reprezentanții MAI.

Citește și: 

Razie a polițiștilor la Cernavodă, județul Constanța! Au fost aplicate mai multe amenzi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii