Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI În ultimele 24 de ore polițiștii și jandarmii au constatat mii de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi de peste 3,3 milioane de lei

ro

03 Jun, 2023 10:59 930 Marime text
Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudEfectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.
 
Potrivit unui comunicat al MAI, personalul structurilor operative a intervenit la 4.418 evenimente, dintre care 2.946 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.472 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.
 

„La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 755 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. În cursul zilei de ieri, au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
 
În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 142 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 142 de fapte penale, iar față de 16 persoane au fost dispuse măsuri preventive“ - au mai precizat reprezentanții MAI.

 
Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 677 de permise de conducere (dintre care 63 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 196 de certificate de înmatriculare.
 
Polițiștii și jandarmii au constatat 9.285 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

Tot ieri, pompierii au desfășurat 26 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 195.300 de lei.
 
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.235 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 52 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 2 persoane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii