Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Aproximativ 160 de percheziții într-o singură zi pentru combaterea criminalității la nivel național

ro

09 Feb, 2023 10:41 794 Marime text
PerchezitiiStructurile Poliției Române desfășoară, joi, 9 februarie a.c., la nivel național, 9 acțiuni operative și 157 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea crimei organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.
 
Potrivit MAI, într-una dintre cauze, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu sprijinul efectivelor de poliție din județele Cluj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Mureș, precum și al celor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și al Serviciului Județean Anticorupție Maramureș efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și de obținere ilegală de fonduri, respectiv contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru refugiați din Ucraina
 

„Sunt vizați funcționari din cadrul unei unități administrativ-teritoriale și peste 100 de persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2,6 milioane de lei. Totodată, există bănuiala că aceste persoane ar fi depus, la începutul lunii ianuarie a.c., la unitatea administrativ-teritorială respectivă un număr mare de cereri de decontare pentru a obține ilegal aproximativ 9.7 milioane de lei. Suma de bani a fost însă ,,blocată” în conturi, fiind amânată plata.
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș“ - au mai precizat reprezentanții MAI.

 
În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.394 de evenimente, 2.018 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.376 circumscrise situațiilor de urgență.
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 746 de posibile infracțiuni, 24,7% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 100 de persoane.
 

„Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 155 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 163 de fapte penale.
 
De asemenea, echipajele de poliție au depistat 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
 
Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind retrase 282 de certificate de înmatriculare și  reținute 569 de permise de conducere - 45 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.
 
Polițiștii și jandarmii au constatat 8.538 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 162 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 33 de  obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 677 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 411.300 de lei“ - au mai precizat reprezentanții MAI.


 

În cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit pentru stingerea a aproape 90 de incendii. De asemenea, au executat 1.088 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
 
Pompierii militari au salvat, în urma intervențiilor în situații de risc, 6 persoane.
 
Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate, astfel, 13 persoane aflate în situații de urgență.

„În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 114.313 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 375 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,3%.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.881 de mijloace de transport și 59.023 de persoane, dintre care 7.968 de cetățeni ucraineni“ - au mai precizat reprezentanții MAI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii