Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI 18 de persoane urmărite național sau internațional depistate în ultimele 24 de ore

ro

26 Aug, 2023 13:22 849 Marime text
Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudAsigurarea intervenției eficiente în situații de urgență, menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră și supravegherea și controlul frontierei de stat au constituit, și în cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne.
 
Astfel, structurile MAI au intervenit în cazul a 5.560 de evenimente, 3.747 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.813 circumscrise situațiilor de urgență.
 
Potrivit unui comunicat al MAI, polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru fluidizarea circulației pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța participanților la trafic. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 251 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 616 permise de conducere, dintre care 60 pentru consum de alcool și 31 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.066 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 149 de autori de infracțiuni care au săvârșit 164 de fapte penale, iar față de 92 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.
 
În plus, au fost depistate 18 de persoane urmărite național sau internațional.
 
În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 8.220 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 131 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 33 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 498 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 175.800 de lei.
 
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.502 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 108 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane.
 
De asemenea, polițiștii aflați la datorie au salvat 3 persoane aflate în situații critice.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 26 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 25 de persoane aflate în situații de urgență.

Citește și: 

Razie de amploare în stațiunile Mamaia și Vama Veche! Patru șoferi drogați, depistați în trafic (VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii