Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Madalina, calcaiul lui Ahile

ro

08 Apr, 2004 00:00 1767 Marime text

Asa-zisul iubit al fetei, Remus Lomos, a perturbat sedinta Comisiei DPC care a hotarat ca minora sa fie incredintata familiei surorii ei, Florentina Iordache

Constanta Dumitru, mama Madalinei, care locuieste in Costinesti, povesteste ca fiica ei a fost racolata de yoghini in urma cu doi ani * Ea ne-a spus ca lui Bivolaru i-a placut de Madalina si i-a promis sa se mute la Bucuresti, caci o va ajuta sa devina artista * Din momentul in care a plecat, mama fetei a primit putine vesti de la ea * Madalina i-a dat de cateva ori adrese false * In plus, Constanta Dumitru a fost sunata de un barbat care a prevenit-o sa nu ii mai telefoneze Madalinei, caci ea nu se va intoarce niciodata acasa * Constanta Dumitru crede ca yoghinii au fortat-o pe Madalina sa nege legatura sexuala cu Bivolaru si vor sa o tina cu ei pentru ca stie prea multe dintre ilegalitatile savarsite de acestia * Madalina Dumitru va locui pana la 18 ani in familia surorii ei, Florentina Iordache, din Constanta, si se afla in prezent in grija Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului

Desi acuzatiile cu privire la "zeul" Bivolaru par a se estompa din cauza unor "vicii de procedura" ale anchetatorilor, adeptii MISA continua manifestatiile si presiunile, considerand ca autoritatile au comis abuzuri. Se poate observa foarte usor ca acum miza s-a mutat de la Gregorian Bivolaru la Madalina Dumitru, desi e vorba de o simpla simpatizanta MISA. Dezlegarea paradoxului sta in faptul ca minora din Costinesti e singura persoana care il poate infunda pe "guru". Dovada e chiar jurnalul fetei, care din pacate nu poate constitui, doar el, proba impotriva lui "Grig". Astfel, fata reprezinta in acest moment calcaiul lui Ahile pentru MISA si, mai ales, pentru guru de pe malul Dambovitei. Adeptii MISA acuza autoritatile ca "au rapit-o" pe Madalina si ca nu o lasa sa se intoarca in sanul gruparii. Conform declaratiilor juristului Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Constanta, Mariana Belu, Madalina se afla in prezent in Constanta si a fost incredintata surorii ei mai mari.

Mama Madalinei se teme de razbunarea yoghinilor

Familia Dumitru locuieste de cativa ani in Costinesti, pe strada Garii, unde detine si o mica pensiune turistica. Pe Constanta Dumitru am gasit-o foarte abatuta si ingrijorata. Constanta Dumitru s-a bucurat initial, cand a auzit ca Madalina a recunoscut relatia ei cu Bivolaru, sperand ca in acest fel guru va fi inchis si fiica ei se va intoarce acasa. Disparitia fetei dupa ce fusese interogata de procurori si apoi schimbarea declaratiei au amarat-o peste masura. "Mi-au nenorocit copilul. Nu stiu ce i-au facut, de si-a schimbat declaratia. Am fost in urma cu doua saptamani, vineri, la Procuratura, atunci cand spuneau ca o vor aduce pe Madalina. Am asteptat cu sufletul la gura sa imi vad fetita, dar am aflat ca nu e de gasit. Am stat pana luni, dar nici atunci nu a venit, in schimb s-a prezentat avocata ei. Nici nu stiu cine e aceasta femeie si cine a pus-o sa o reprezinte pe fata mea in proces. Imi este foarte frica pentru Madalina. Daca Bivolaru nu intra in puscarie, nu stiu ce se poate intampla. Cred ca o vor distruge pe Madalina".

Racolarea

Constanta Dumitru ne-a povestit ca Madalina a intrat in legatura cu yoghinii in urma cu doi ani, vara, in timpul "Taberei Internationale de Yoga" din Costinesti. Atunci ea avea numai 15 ani. Mai multi practicanti de yoga treceau uneori si luau masa la pensiunea familiei Dumitru, mai ales ca aceasta se afla pe strada Garii, ce face legatura intre "teatrul de vara" unde acestia organizeaza diferite spectacole si "Comandamentul" din centrul statiunii. Yoghinii au remarcat-o pe Madalina si au invitat-o la Comandament. Constanta Dumitru spune ca ei i-au prezentat-o lui Bivolaru, caruia i-a placut de ea si i-a propus sa ramana in grupare. A urmat o perioada in care Madalina pleca in fiecare zi cu yoghinii si se intorcea seara tarziu: "Bivolaru o plimba cu jeep-ul prin statiune, impreuna cu inca o fata care statea pe langa el, una Miruna, cu care Madalina s-a imprietenit repede, astfel ca o numea sora ei". Pentru a o apropia si mai mult, yoghinii i-au facut Madalinei tot soiul de cadouri - haine, un telefon mobil - si i-au organizat ziua de nastere, pe 13 septembrie. Constanta Dumitru ne-a povestit ca Madalina era foarte incantata de yoghini si mai ales de Bivolaru. "Imi spunea ca Bivolaru e un om bun care isi ajuta semenii. Atunci cand ii ceream sa imi povesteasca exact ce se intampla acolo, ocolea subiectul". In decembrie 2001, Madalina si-a anuntat mama ca vrea sa plece la Bucuresti, la Bivolaru, caci acesta i-a promis ca o va ajuta sa isi implineasca visul de a deveni artista. Din ziua in care a plecat, Constanta Dumitru nu mai stie mare lucru despre Madalina. Fata a mai fost de cateva ori pe acasa, o data la moartea tatalui ei. "A venit cu Miruna si cu inca un yoghin. Fata mea mi s-a parut foarte ciudata. O interesa mai mult cine face coliva si daca e buna, in loc sa fie afectata de moartea tatalui ei. Parca era beata!". Ea a povestit ca se simte foarte bine la Bucuresti si ca ia lectii de actorie. Madalina i-a aratat mamei ei o fotografie in care era imbracata cu un halat galben foarte decoltat, pe sub care nu mai avea nimic, si i-a spus ca poza a surprins momentul in care se pregatea sa intre pe scena. Fata i-a lasat mamei, succesiv, mai multe adrese la care aceasta a incercat sa ii scrie, dar toate scrisorile s-au intors la expeditor. Femeia a incercat si sa ii telefoneze pe mobil, dar niciodata nu a raspuns nimeni. In schimb, a primit telefon de la un barbat care i-a spus sa nu o mai sune pe Madalina, caci fata nu se va intoarce niciodata acasa. Simtind ca ceva e in neregula cu Madalina, Constanta Dumitru a facut o sesizare la Politia Costinesti. Ea a stat de vorba cu seful de la Cercetari Judiciare, Puiu Raileanu, despre care cotidianul nostru a mai scris ca ii apara pe yoghini. "Domnul Puiu mi-a spus ca e vina Madalinei, ca a plecat fiindca i-a placut. Cum poate un politist sa vorbeasca asa despre o minora?", s-a plans mama fetei.

Asa-zisul logodnic al fetei a deranjat sedinta DPC

Mama Madalinei nu crede in cea de-a doua declaratie a fiicei ei, cea in care ii ia partea lui guru: "Nu e adevarat ca a mintit la prima declaratie, la Procuratura. Acum minte, ca sa il apere pe Bivolaru. Ea stie prea multe despre ilegalitatile lor si de aceea o preseaza sa spuna ce vor ei. Uitati-va ce demonstratii au facut pentru a nu o scapa din mana pe Madalina". Autoritatile au luat insa o decizie in cazul Madalinei Dumitru: pana in septembrie, cand va implini varsta majoratului, fata lui Gregorian Bivolaru va locui in Constanta, la sora ei mai mare, Florentina Iordache. Aceasta hotarare a fost luata ieri de catre reprezentantii Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului din judetul Constanta, care au analizat situatia fetei, considerand ca asa ii va fi mult mai bine. Chiar mama fetei a insistat ca Madalina sa stea la sora ei, care are o familie sanatoasa si ar putea sa ii ofere acesteia siguranta. Mariana Belu, jurist in cadrul DGPDC Constanta, a declarat: "Am incercat sa luam o decizie care sa fie spre binele si sanatatea fizica si, mai ales, psihica a Madalinei Dumitru, lasand cealalta parte a problemei, legata de MISA, in grija Politiei". Fata este tulburata si nu primeste ajutorul psihologic, refuzand sa povesteasca despre perioada in care a stat in preajma lui Gregorian Bivolaru. O alta masura pe care o vor lua cei de la DGPDC este aceea de a o transfera pe Madalina de la scoala din Bucuresti, unde a invatat de la 15 ani, la o institutie din Constanta. Sedinta Comisiei DPC in care se decidea soarta minorei a fost tulburata de un barbat care a incercat sa impiedice executarea hotararii. Politistii chemati la fata locului l-au identificat ca fiind nimeni altul decat Remus Lomos, in varsta de 31 de ani, din Bucuresti, care, dupa inceperea scandalului MISA, pretinde ca e iubitul Madalinei si ca vrea sa se casatoreasca cu ea. Conform Mediafax, dupa terminarea discutiei comisiei, Madalina a fost lasata sa stea de vorba cu Lomos intr-o incapere, in prezenta rudelor, a politistilor si a reprezentantilor DGPDC. La vederea asa-zisului logodnic, fata a inceput sa se comporte violent, devenind isterica si a spart scrumiere si cesti. Ea a spus ca vrea sa plece la Bucuresti cu Lomos care, pentru a fi si mai convingator, venise la Constanta cu doi nasi de cununie. Pana la urma, Madalina s-a calmat si a acceptat sa ramana, deocamdata, la sora ei, in Constanta. Conform unui comunicat emis de IPJ Constanta, Lomos a fost amendat contraventional cu 1,5 milioanei de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii