Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumea afaceriştilor constănţeni Fraţii Livadariu au voie să-şi vorbească

ro

10 Jan, 2012 00:00 1850 Marime text
Acuzaţi că ar fi pus umăr de la umăr pentru prejudicierea statului cu peste 20 de milioane de euro, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fraţii Ion şi Stelian Livadariu au primit încuviinţarea de a-şi vorbi unul altuia. Decizia le-a aparţinut judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, care la sfârşitul anului trecut, le-au pus în vedere acuzaţilor din dosarul fraţilor Livadariu să nu ia legătura între ei direct sau indirect şi nici să nu încerce să comunice cu martorii din dosar. Totuşi, excepţia a fost „inculpatul Livadariu Stelian, căruia i se îngăduie să ia legătura cu fratele său, inculpatul Livadariu Ion".

O dată cu trimiterea dosarului în instanţă de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, judecătorii Tribunalului Bucureşti au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a lui Costel Iordache, unul dintre acuzaţii din proces. Foarte interesant, în acelaşi timp, instanţa a dispus „înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara", suspectul fiind ţinut să respecte următoarele condiţii: să se prezinte la instanţă ori de câte ori va fi chemat, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază domiciliază, conform programului sau ori de câte ori va fi chemat şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, acesta nu are voie să deţină, să folosească sau să poarte nicio categorie de arme şi nu trebuie să ia legătura cu restul acuzaţilor sau cu martorii din cauză. Aceeaşi instanţă a hotărât să ia măsura obligării de a nu părăsi ţara fără aprobarea autorităţilor şi faţă de Dumitru Costache, Peter Attila Racz şi Stelian Livadariu, lor impunându-li-se aceleaşi condiţii, cu excepţia lui Stelian Livadariu, căruia i s-a permis să comunice cu fratele său, Ion. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au declarat recurs împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti, urmând ca acesta să se judece la Curtea de Apel Bucureşti.

Prejudiciu de 20 de milioane de euro

Amintim că, la sfârşitul anului trecut, afaceriştii constănţeni Livadariu, alături de ceilalţi suspecţi din dosar au fost acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală, trafic de influenţă, evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, oamenii legii i-au acuzat pe „business man"-ii din Constanţa că ar fi pus bazele unei afaceri păguboase pentru stat, în urma căreia prejudiciul a fost stabilit la peste 20 de milioane de euro, anume 87.386.308,61 de lei. Pentru recuperarea banilor, fraţii Livadariu s-au ales cu sechestru pe bunuri. Din comunicatul remis la momentul respectiv de procurorii DNA, reiese că presupusul grup infracţional organizat de care sunt aceştia acuzaţi a putut fi destructurat cu sprijinul SRI, al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii