Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lovitura de parama i-a fost fatala

ro

09 Oct, 2009 02:55 1901 Marime text

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa a raportat două accidente de muncă, ambele produse la un interval de câteva ore.

Primul s-a produs miercuri noapte, în jurul orei 21.15, când un reprezentant al echipajului de pe remorcherul Zimbru 2 a murit în timp ce efectua manevra de dezlegare a parâmei. Frânghia i-a lovit picioarele, iar Romeo Tănase s-a dezechilibrat şi a dat cu capul de navă. Lovitura i-a fost fatală.

Cel de-al doilea accident de muncă s-a produs în cursul zilei de ieri, când Adrian Palade, în vârstă de 29 de ani, a căzut de pe o schelă, de la înălţimea de circa trei metri. Bărbatul, angajat ca muncitor necalificat, efectua lucrări de reparaţii la Şcoala nr. 2 din oraşul Ovidiu şi, la un moment dat, s-a dezechilibrat. Impactul însă, din fericire, nu i-a fost fatal. A fost transportat de urgenţă la spital, dar se află în afara oricărui pericol. Potrivit lui Marius Ciobanu, director adjunct la ITM Constanţa, tânărul de 29 de ani nu purta cască de protecţie la momentul incidentului, în acest sens urmând a se efectua cercetări. Firma care l-a angajat riscă o amendă cuprinsă între 2.500 şi 8.000 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii