Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuință în flăcări în Ialomița. Ce a declanșat incendiul (GALERIE FOTO)

ro

12 Mar, 2022 11:04 1647 Marime text
Incendiu Sursa foto ISU Ialomița
  • Incendiu de locuință în localitatea Roșiori, județul Ialomița.
 
În jurul orei 03.40, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o locuință din localitatea Roșiori. La locul solicitării s-au deplasat 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.


La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul și etajul locuinței. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat în jurul orei  09.00.


Incendiu Sursa foto ISU Ialomița

Au ars, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați, mobilierul din 2 camere, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, de la etajul clădirii.


De asemenea, din garajul locuinței, au fost distruse un autoturism, scule, unelte și aproximativ 50 de saci cu materiale de construcții.


Au fost salvate parterul locuinței și anexele gospodărești.


Nu au existat victime.
Sursa probabilă de aprindere a fost jar sau scântei, iar împrejurarea determinantă coș, canal de fum deteriorat.
 
Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele  măsuri de prevenire:

                COŞ, BURLAN DE FUM DEFECT SAU NECURĂŢAT


•             verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
•             coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•             coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).


Incendiu Sursa foto ISU Ialomița
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii