Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locomotiva unui tren cu patruzeci de vagoane a luat foc (video)

ro

26 Jan, 2020 10:12 3281 Marime text
O locomotivă ce tracta 40 de vagoane cisternă goale a luat foc între Merișor și Banița.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, incidentul a avut loc la miezul nopții, iar flăcările au afectat o locomotiva electrica Tip EA de 125 tone.

”Pompierii militari din cadrul Detasamentului Petrosani au intervenit cu doi ofiteri, 20 subofiteri, patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autosanitare SMURD și un echipaj CBRN. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ patru ore, intervenția fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari”

În urma evenimentului a fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate șapte trenuri de marfă și un tren calatori, staționat în gara din Petroșani- trenul interregio 1835 (București-Cluj-Napoca), cu 30 pasageri.
S-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea și propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

Incidentul a avut loc la miezul nopții și, din cauza pericolului major, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă. În plus, Prefectul județului a dispus activarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei, cu reprezentanti din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Politie Transport Feroviar si Regulator circulatie CFR.


Sursă foto-video: Facebook/ ISU Hunedoara
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii