Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Sorin Grindeanu face declarații la Constanța!

ro

15 Sep, 2023 16:35 1413 Marime text


Azi, 15 septembrie, Sorin Grindeanu face declarații la Constanța.

Reprezentanți din partea UE, SUA, România, Ucraina și Republica Moldova s-au aflat, vineri, 15 septembrie 2023, în portul Constanța, pentru a discuta despre transportul cerealelor din Ucraina.

La conferinţa de presă participă: ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, șeful biroului SUA care gestionează regimurile de sancţiuni (U.S. Sanctions Coordinator), Jim O’Brien, vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, directorul pentru Transportul pe Apă de la Directoratul-General pentru Mobilitate şi Transport din cadrul Comisiei Europene, Magda Kopczynska şi ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vladimir Bolea.

Grindeanu vorbește despre situația de la CFR. 

Am ținut permanent legătura cu liderii de sindicat. Am cerut 16 miliarde la Ministerul Transporturilor. Vom vedea cum va fi această rectificare la întâlnirea de marți. 

Vreau să folosim sume prin proiecte europene.  Mă intereseaza proiectele de anvergură, ce țin de întreg complexul feroviar, nu doar din Portul Constanța ci și din jurul portului. 

Portului Constanța e menit ca să folosească cât mai mult latura feroviară. 

Grindeanu a vorbit și despre digitalizarea Portului Constanța.

Vrem să digitalizăm Portul Constanța. Daca vom găsi parteneriate care să ne convină, voi decide să alegem acea variantă. Este absolut necesar să facem această digitalizare. Facem aceasta și pentru colectarea veniturilor mai bune, de folosire a Portului la întreaga capacitate pe care o are azi. Noi nu îl folosim la întreaga capacitate.

Constanța e un nod important în ceea ce privește transporturile din România. Presiunea, în sesns pozitiv va fi constantă.


Există capacități ale Portului Constanța care nu sunt folosite

Există capacități ale Portului Constanța care nu sunt folosite.

Am făcut plângeri penale în ceea ce privește neregulile constatate. Le-am făcut ca urmare a controalelor. Ne-au dat negru pe alb anumite fapte săvârșite de anumiți operatori.


Declarațiile integrale le puteți urmări, aici:

 

Citește și:

Eveniment în Portul ConstanțaLIVE VIDEO-TEXT. Înalți reprezentanți ai SUA și UE discută despre transportul cerealelor din Ucraina (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii