Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Șase militari decedați în accidentele aviatice din județul Constanța, înmormântați în Cimitirul Eroilor din Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

ro

05 Mar, 2022 15:44 4855 Marime text


Șase dintre cei opt militari decedați în accidentele aviatice care au avut loc, în județul Constanța, în seara zilei de 2 martie, sunt înmormântați astăzi în Cimitirul Eroilor din Constanța.


Slujbele de înmormântare au fost  oficiate, începând cu ora 13.30, la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli etru și Pavel” pentru cinci dintre militarii, și la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, de la aceeași oră, pentru sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu.

Cei șase eroi vor fi înmormântați în Cimitirul Eroilor din Municipiul Constanța. 



Este vorba despre căpitan-comandorul (pm) Bogdan Florin, sublocotenentul (pm) Banu Gelu, sublocotenentul (pm) Carp Vlad, sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu, sublocotenentul (pm) Marinescu Ionuț și sublocotenentul (pm) Lateș Eduard-Cătălin. 


La evenimentul de la Constanța participă și ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu.



Sute de persoane participă la funeraliile celor șase militari. 

Imagini de la înmormântarea militarilor
Elicopterul din imaginea de mai jos, cel mai probabil, va arunca flori.

În cadrul tragicului eveniment, se vor auzi 128 de salve de tun. 


Durerea din suflet și-a spus cuvâmntul.   În timul evenimentului unei femei i s-a făcut rău și a avut nevoie de ajutor medical. Un echipaj SMURD s-a aflat la fața locului .


Reamintim că, opt militari români și-au pierdut viața în seara de 2 martie în județul Constanța, după ce un avion și un elicopter s-au prăbușit. Din nefericire, nu au existat supraviețuitori. Dublul accident aviatic este un eveniment unic în istoria accidentelor aviatice din zona Dobrogei.


Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.


Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.


Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii