Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Măsuri dispuse cu ocazia minivacanței de Rusalii la Constanța!

ro

31 May, 2023 09:29 1316 Marime text
 În aceste momente, în portul Tomis, are loc  o conferința de presa referitoare la măsurile dispuse cu ocazia minivacanței de Rusalii! 

 Politia Rutieră va fi prezenta pe principalele artere rutiere. Aparatele de măsurare la viteza vor fi folosite la capacitate maximă.
 
Se vor efectua acțiuni la operatorii economici. Pe linie de prevcenire a criminalității se vor efectua acțiuni specifice.
 
Politiștii de la Transporturi vor actiona în trenuri, gări și porturi., au punctat reprezentanții IPJ Constanța. 


A luat cuvîntul Ana Maria Stoica de la ISU Dobrogea. 

Se așteaptă multi turiști pe litoral în aceasta perioadă. Pentru a evita evenimentele nedorite, le recomandăm celor care petrec pe litoral să nu intre în apa rece înfierbântați, după ce au stat în soare, copiii să nu fie lăsați nesupravegheați  în preajma apei .
 
Reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne vă invită să petreceți 1 Iunie alături de cei care sunt mereu la datorie!
 
Evenimentul va avea loc în Piața Ovidiu din municipiul Constanța, joi, 1 iunie 2023, în intervalul orar 11:00-14:00 și este deschis tuturor celor ce doresc să ne cunoască, indiferent de vârstă.

Vizitatorii se vor putea familiariza cu activitatea polițiștilor, jandarmilor, pompierilor militari, polițiștilor de frontieră, paramedicilor SMURD și vor avea ocazia să vadă tehnica expusă de fiecare structură a ministerului.
 
Pe 4 iunie vor fi prezenți și în cadrul evenimentului Orașul în miniatură.

 Polițistii Gărzii de Coastă vor fi și ei prezenți la datorie în această perioadă. 

Polițistii Gărzii de Coastă vor fi și ei prezenți la datorie în această perioadă. Valorile de trafic vor fi crescute în această perioada. Recomandăm celor care tranzitaează sa se informeze despre timpii de așteptare, despre documentele necesare și să le pregătească.
 
Garda de Coasta va lua măsuri gradual pentru diminuarea timpilor de așteptare., a punctat Andrei Ene (Garda de Coastă). 



Date oficiale de la ISU Dobrogea. Aproximativ 200 pompieri militari constănțeni, la datorie

Aproximativ 200 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței de Rusalii în cazul producerii unor situații de urgență.

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, personalul Inspecției de Prevenire a demarat deja controalele la agenții economici și amenajările temporare la care este anunțată afluență mare de public. În timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire vizează modul în care sunt respectate reglementările legale privind funcționarea din punct de vedere al securității la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție (stingătoare), menținerea liberă a căilor de acces și evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor și echipamentelor electrice. În total, în această perioadă, pe teren se află 8 inspectori.

De asemenea, încă din data de 5 mai, au fost demarate controalele la unitățile de turism cuprinse în programul „Litoralul pentru toți“. Până în prezent, au fost executate 15 astfel de misiuni și au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, din care 89 avertismente și 15 amenzi în cuantum de 110.500 lei. Printre deficiențele constatate amintim: nefuncționarea în totalitate a iluminatului de securitate, exploatarea instalațiilor electrice cu improvizații, blocarea căilor de evacuare.

Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență ce pot să apară pe durata minivacanței, în vederea reducerii timpului de răspuns și asigurării unei intervenții optime, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța vor fi operaționalizate cinci puncte temporare de intervenție în zonele vulnerabile din județ, încadrate cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 descarcerare, cu un total de 16 subofițeri, după cum urmează:

• Vama Veche, o autospecială de stingere cu apă și spumă (A 2001) și 3 subofițeri;
• Valu lui Traian, o autospecială de stingere cu apă și spumă (A10000) cu 4 subofițeri;
• Agigea, o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare (A203) cu 2 subofițeri;
• Ciocârlia, o autospecială de stingere cu apă și spumă (A5001) cu 4 subofițeri – perioada 1 iunie- 31 octombrie 2023;
• Valea Dacilor, o descare cu 3 subofițeri. 

 Aceste puncte temporare de lucru vor fi operaționale începând cu data de 1 iunie, ora 08:00, până în data de 6 iunie, ora 08:00, iar punctul temporar de la Ciocârlia va fi operațional până în data de 31 octombrie 2023.

Echipajele operative aprținând ISU „Dobrogea“ vor fi prezente și la diverse evenimente ce vor avea loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului pentru asigurarea măsurilor PSI și acordarea primului ajutor medical în cazul producerii unor eventuale situații de urgență. Astăzi, o ambulanță SMURD tip B2 va fi prezentă pe Faleza Lacului Techirghiol, iar mâine, 1 iunie, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 încadrate cu 7 subofițeri vor asigura măsuri preventive la evenimentul „În curtând, din nou acasă“, desfășurat pe stadionul „Gheorghe Hagi“ Constanța.

În Piața Ovidiu din Constanța, vom fi prezenți, pe 1 iunie, alături de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, unde vom organiza o expoziție de tehnică. Vom avea o autospecială de stingere cu pulbere, o descarcerare, o motocicletă SMURD, o austospecială a scafandrilor de intervenție, un CBRN, o ambulanță SMURD C1 și autospeciala pentru intervenții pirotehnice, cu un total de 13 subofițeri. De asemenea, vom avea și demonstrații de acordare a primului ajutor medical și o vom prezenta și pe noua colegă a pompierilor militari, Pia, un ciobănesc belgian în vârstă de un an care se pregătește pentru misiuni de căutare/salvare.

În data de 4 iunie, vom fi prezenți la evenimentul Constanța în Miniatură, desfășurat în Parcul Tăbăcărie; copiii vor putea vedea descarcerarea și autospeciala de stingere cu apă și spumă, iar cei 7 subofițeri ce le deservesc le vor răspunde tuturor întrebărilor legate de profesia de pompier militar. Tot în data de 4 iunie, vom asigura măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență la o competiție de ciclism dedicată copiilor, în orașul Techirghiol. Vom fi prezenți cu o ambulanță SMURD B2 și o autospecială de stingere cu apă și spumă, cu 3 subofițeri. 


Vă așteptăm cu drag, mâine, de la ora 11.00 la ora 14.00, în Piața Ovidiu, la expoziția de tehnciă de intervenție și vă dorim o minivacanță în siguranță!, a punctat ISU Dobrogea. 




Situația la nivel național 

Pe timpul minivacanței prilejuite de Ziua Copilului și de Rusaliile Ortodoxe la nivel național vor acționa peste 23.500 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, specialiști de la Agenția Națională Antidrog și de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și de la alte structuri MAI. 

Citește și: 1 iunie, zi liberă, punte cu Rusaliile. Programul marilor magazine

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat intensificarea eforturilor de prevenire și combatere a faptelor ilegale în zonele aglomerate, precum stațiuni turistice, gări, aeroporturi, locuri de agrement sau de desfășurare a unor evenimente publice. 

Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o creștere a valorilor de trafic, peste 1.500 de polițiști rutieri vor fi mobilizați la nivel național, cu accent pe cele mai solicitate drumuri naționale și autostrăzi. Principalele obiective ale echipajelor rutiere vor fi fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor grave. 

 În video de mai jos puteți urmări integral măsurile dispuse cu ocazia minivacanței de Rusalii la Constanța  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii