Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista localităților vizate de avertizarea Ro Alert, extinsă în județul Tulcea! Mai multe apeluri la 112 după primirea mesajului

ro

18 Sep, 2023 09:52 935 Marime text
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis noaptea trecută un mesaj Ro Alert pentru populația din județul Tulcea, aria de transmitere fiind mult mai mare față de mesajul Ro Alert transmis în urmă cu câteva zile. 

În mesaj cetățenii erau atenționați cu privire la pericolul căderii în localităţile din judeţul Tulcea a unor aparate de zbor de mici dimensiuni folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina.

Potrivit ISU Delta Tulcea, zilele trecute populaţia din opt localităţi tulcene primea mesaje RO-ALERT. Este vorba despre Isaccea şi comunele Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

Mesajul Ro Alert transmis noaptea trecută au vizat şi populaţia din Tulcea şi Mineri.

Totodată, reprezentanții ISu Delta au mai precizat că după transmiterea mesajului Ro Alert de noaptea trecută mai mulți cetățeni au sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere informații cu privire la avertismentul autorităţilor.

Reamintim că în mesajul RO-ALERT, populaţia este avertizată cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi este îndemnată să-şi păstreze calmul şi să se protejeze în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă.

Citește și: 

Populația din județul Tulcea, avertizată prin Ro-Alert noaptea trecută că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii