Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsire de libertate şi proxenetism Povestea unui prinţ trimis în temniţă de judecători pentru răpirea „prinţesei”

ro

04 Nov, 2013 00:00 2696 Marime text
Procesul în care Andrei Valentin Prisecaru, de 39 de ani, din Bucureşti, cunoscut ca şi „Prinţul Raţiu”, a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal şi proxenetism continuă la Curtea de Apel Constanţa. „Prinţul Raţiu” s-a adresat acestei instanţe în speranţa că va scăpa de condamnarea Judecătoriei Constanţa: 3 ani de închisoare cu executare.
 

Oficial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat, pe data de 2 noiembrie 2011, propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de Andrei Valentin Prisecaru. „Prinţul” era suspectat de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi proxenetism în modalitatea îndemnării la practicarea prostituţiei.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în perioada 20.10.2011 - 26.10.2011, a lipsit de libertate în mod ilegal o tânără în vârstă de 22 ani, într-un apartament din Vila Maria, situată în staţiunea Mamaia, şi a îndemnat-o în mod repetat să practice prostituţia cu mai mulţi bărbaţi, în scopul de a obţine foloase materiale. Mai exact, procurorii spun că suspectul ar fi solicitat jumătate din veniturile ce urmau să fie obţinute ca urmare a înlesnirii practicării prostituţiei prin găsirea clienţilor“, potrivit organelor de anchetă.
La data de 3 noiembrie 2011, Judecătoria Constanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 20 de zile a „Prinţului”, însă mandatul de arestare nu a putut fi pus în executare întrucât bărbatul a părăsit sediul Judecătoriei Constanţa. Ulterior, pe data de 5 noiembrie 2011, la ora 11.20, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, s-a prezentat Andrei Valentin Prisecaru, fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

La începutul lunii martie 2012, „Prinţul” a fost trimis în judecată, iar la data de 7 februarie 2013, Judecătoria Constanţa s-a pronunţat în dosar: Andrei Valentin Prisecaru a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi la alţi 2 ani pentru proxenetism. Instanţa a contopit cele două pedepse, de 3 ani de închisoare şi de 2 ani de închisoare, în final bărbatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 3 ani de închisoare cu executare.

Conform paginii de Internet http://www.flickr.com/photos/8797764@N02/7157911529/, „Andrei este descendent de sânge al ilustrelor familii princiare Prisecaru Von Hilttzenmayer, Bey Balian de Constantinopol, Kasparian de Armenia (familii imperiale care au avut doi împăraţi armeni pe Tronul Bizanţului), Stroescu şi Raţiu, fiind nepotul Alteţei Sale Imperiale Prinţesa Selma Stroescu de Balian Kasparian de Armenia, cât şi al general-colonelului Zamfir Prisecaru, fost şef al Jandarmeriei capitalei şi Sibiului în vremea Regelui Mihai 1”.

„Prinţul Andrei Prisecaru Raţiu este strănepotul academicianului Vasile Stroescu, bogat boier şi mare filantrop-mecena al Basarabiei şi Transilvaniei, ctitor a zeci de biserici şi scoli. A fondat în Chişinău, la 3 martie 1917, Partidul Naţional Moldovenesc, care prevedea crearea unei diete provinciale numită Sfatul Ţării, format din 86 de moldoveni şi 36 de reprezentanţi ai altor naţionalităţi. La 2 decembrie 1917, Sfatul Ţării proclama oficial Republica Democrată Moldovenească. La 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea cu ţara. Astfel, Vasile Stroescu a devenit primul preşedinte de vârstă al primului Parlament al României Mari”, potrivit sursei mai sus citate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii