Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare de carte la Arhiepiscopia Tomisului. Când are loc evenimentul

ro

27 May, 2023 13:21 1433 Marime text

Luni, 29 mai 2023,  de la  ora 12.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține în sala Magna a Palatului Arhiepiscopal (str. Arhiepiscopiei, nr. 23),  o conferință de presă și conferințele „Collectio canonum Dionysio-Hadriana”, „Primul Sinod de la Niceea din anul 325” și „Mitropolitul Marcus al Tomisului”, susținute de către Acad. Prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea și în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

În cadrul evenimentului vor fi lansate 30 de lucrări, în 72 de volume. Toate cărțile sunt din „Collectio canonum Dionysio-Hadriana”, cuprind canoanele primului Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, și în manuscrise este menționat numele Mitropolitului Marcus al Tomisului; manuscrisele datează din anii 550, 801, 875, 890.
Numele lui Dionysius Exiguus apare scris în aur., transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. 

Manuscrisele se află în vechile capitale ale imperiilor (Imperiul Merovingian, Imperiul Carolingian), în Vatican. Un manuscris este executat în scriptoriul de la Fulda.

Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța., a mai transmis sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii