Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii tulceni

ro

27 May, 2024 13:28 535 Marime text





 
  • La data de 25 mai 2024, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mihai Bravu în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe DJ 222 un autovehicul condus de către un bărbat de 23 de ani.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat faptul că, bărbatul nu deținea permis de conducere, iar autovehiculul nu era înmatriculat, potrivit IPJ Tulcea.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere  și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 
Cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere
 
La data de 26 mai 2024, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Peceneaga au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității, a avut loc un eveniment rutier.
 
Polițiști ajunși la fața locului, au constatat faptul că, un bărbat de 34 de ani a condus un autoturism pe strada Trandafirului și a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

„Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/L alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit faptul că, acesta nu deține permis de conducere”, transmit polițiștii tulceni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
Conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive
 
La data de 27 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic în trafic, pe strada Orizontului, din municipiul Tulcea, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani.

În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, precizează sursa citată.
 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, menționează IPJ Tulcea.
 

 
 
Accident rutier pe DN 22 A
 
La data de 26 mai 2024, în jurul orei 10:24, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 22 A a avut loc un accident rutier.

Polițiștii ajunși la fața locului, au constatat faptul că un bărbat  de 27 de ani în timp ce conducea un autoturism pe relația localităților Nicolae Bălcescu - Nalbant datorită nerespectării regulilor privind depășirea , a intrat în coliziune cu un autoturism ce se deplasa din sensul opus de circulație.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto celui de-al doilea autoturism cât și rănirea pasagerului, aceștia fiind transportați la Spitalul Judetean Tulcea.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
 
 Citește și
UPDATE Județul Constanța Accident rutier între Peștera și Pietreni. Au fost trimise 5 ambulanțe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii