Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

L-ar fi înjunghiat pe cel care ar fi vrut să fure struguri Ioan Ciocântă, condamnat la 17 ani de închisoare

ro

26 Mar, 2016 00:00 1475 Marime text
Judecătoarea Marinela Mitan, din cadrul Tribunalului Constanţa, a dispus condamnarea lui Ioan Ciocântă, în prezent aflat în Penitenciarul Poarta Albă, la pedeapsa de 17 ani de închisoare, pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat. De asemenea, magistratul a dispus menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatului.
 
„Deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive cu începere de la data de 10.08.2015 la zi“, se arată în minută. De asemenea, judecătoarea Marinela Mitan l-a obligat pe Ioan Ciocântă la plata sumelor de 1.379,93 lei către partea civilă Spitalul Municipal Medgidia şi 9.737,48 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
„Dispune confiscarea cuţitului lung de 22 cm, cu lama lungă de cca 12 cm şi lăţimea de 1,9 cm, cu mâner negru lung de 10 cm, aflat la Camera de corpuri delicte la nr. Ord. 215/2015. Dispune ataşarea la dosarul cauzei a mijloacelor de probă constând în: - plic cu pietriş cu urme de substanţă brun-roşcată cu aspect de sânge, ridicate din zona marcată cu plăcuţa nr.1 de la locul faptei; - plic cu pietriş cu urme de substanţă brun-roşcată cu aspect de sânge, ridicată din zona marcată cu plăcuţa nr. 2 la locul faptei“, conform minutei.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Reamintim că, la începutul lunii august 2015, poliţiştii Postului de Poliţie Aliman au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie despre faptul că în timp ce se deplasa cu maşina pe drumul judeţean, între localităţile Aliman şi Floriile, ar fi observat pe stradă un bărbat care ar fi fost înjunghiat în zona abdominală şi care ar fi cerut ajutor.
 
Ajunşi la faţa locului, oamenii legii l-au identificat pe Ioan Ciocântă, din Aliman, care ar fi recunoscut că l-ar fi înjunghiat pe Valentin Vasile C., în vârstă de 41 de ani, întrucât ar fi fost beat şi ar fi intenţionat să intre în incinta fermei să sustragă struguri. Victima, care prezenta două tăieturi în zona abdominală şi halenă alcoolică, a fost transportată la Spitalul Oraşului Cernavodă, iar ulterior a fost transferată la Spitalul Municipal Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii