Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kia Sportage furat din Germania, descoperit la Ostrov

ro

23 Jul, 2013 00:00 1311 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în PTF Ostrov un autoturism marca Kia Sportage care figura ca fiind furat din Germania.
 
În Punctul de Trecere a Frontierei de la Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni germani, care călătoreau cu un autoturism marca Kia Sportage cu numere de Germania.
La control, în urma verificărilor în bazele de date, a fost stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Germania din data de 5 iulie. Totodată, s-a stabilit că cetăţeanul german, în vârstă de 45 de ani, aflat la volanul autoturismului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

Din cercetări a mai rezultat că soţia conducătorului auto, pasageră în autoturism, a încheiat un contract de test drive pentru maşina în cauză, într-o localitate din Germania, în luna iulie.
Cei doi au plecat apoi într-o călătorie prin Europa, destinaţia finală fiind oraşul Varna din Republica Bulgaria, unde doreau să-şi petreacă vacanţa.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul SPF Ostrov pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeni germani dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 din Codul Penal, respectiv „conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii