Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kay Tonnes Thorkildsen, partener de afaceri cu oameni celebri ai Constanţei a radiat North Bridge One SRL

ro

14 Jan, 2015 00:00 3714 Marime text
În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea de dizolvare şi radiere a societăţii North Bridge One SRL, luată în toamna trecută de asociaţii Georgiana Leu şi Kay Tonnes Thorkildsen.
 
Pe 14 aprilie 2011, norvegianul Kay Tonnes a fondat SC North Bridge Five SRL, cu sediul pe bulevardul Mamaia nr. 208 şi cu obiect principal de activitate producţia de energie electrică. Aceasta nu este prima afacere de gen a lui Thorkildsen. În noiembrie 2010, Marius Lungu a decis să cesioneze o parte din părţile sociale pe care le deţinea în SC North Bridge Energies SRL către restul de asociaţi. Aşa că, în urma modificării, firma a fost împărţită astfel: North Bridge Group LTD - 31,67%, Kay Tonnes Thorkildsen - 31,66%, Maris-Armand Lungu - 5% şi Gabriel Sorin Strutinsky - 31,67%. Thorkildsen a mai avut contacte cu unii afacerişti constănţeni. Dintre aceştia, îl putem aminti pe Mihăiţă Vasea.
 
În Monitorul Oficial nr. 2813 din anul 2006, se arată că Miţu Vasea şi-a cesionat părţile sociale pe care le deţinea la SC Rofrench Connection SRL către Westhouse Group, reprezentată la acea dată prin preşedintele CA, Kay Tonnes Thorkildsen, şi RomReal Invest LTD, persoană juridică din Insulele Bermude. Kay Tonnes Thorkildsen a devenit administratorul societăţii preluate de la fratele lui Traian Vasea.
 
Biroul de presă al Alianţei România Dreaptă (ARD) Constanţa anunţa, în 2012, că Nicoleta Ploscaru, candidatul PPDD Constanţa pe Colegiul 10 pentru Camera Deputaţilor, „este concubina afaceristului Kay Tonnes Thorkildsen şi se laudă că este fina lui Sorin Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al echipei de la conducerea USL Constanţa, Radu Mazăre-Nicuşor Constantinescu. Nicoleta Ploscaru este pusă să arunce săgeţi otrăvite către opoziţia locală şi liderul acesteia. Încurajată de «succesul» în afaceri, după ce a ajuns la fundul sacului, Ploscaru a fost împinsă de nevoie şi de anturaj să se transforme în «trompeta USL din tabăra PPDD»“.

Legăturile cu Tudorel Calapod şi Stere Sponte

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa l-au trimis, la sfârşitul lunii octombrie, în judecată pe Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari. Acesta este acuzat de două infracţiuni de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere şi de administrare, dar şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite. În dosar apar două societăţi comerciale patronate de Westhouse Invest SRL (unitate care a deţinut nenumărate terenuri în judeţul Constanţa) şi de cunoscutul norvegian Kay Tonnes Thorkildsen.
 
Alături de Calapod a mai fost deferită justiţiei Violeta Gulelis, evaluator autorizat. Cel de-al treilea inculpat, Stere Sponte, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Năvodari şi fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, este bănuit de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere şi de administrare, în forma complicităţii, dar şi de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite.

Westhouse şi firmele norvegianului Thorkildsen

Prima firmă menţionată de procurori în acest dosar este SC Hars SRL Constanţa, are sediul social în localitatea Năvodari, Camping Pescăresc Popas 3 Mamaia. Asociat persoană juridică este, potrivit Registrului Comerţului, SC Westhouse Invest SRL, cu sediul social în Constanţa, pe strada Cuza Vodă. Administratorul Hars SRL este tot Kay Tonnes Thorkildsen.
 
Norvegianul Kay Tonnes Thorkildsen apare, potrivit Registrului Comerţului, în Wied Investments SRL Bucureşti, în SC Stacon Co SRL, în Revital Clinic SRL (radiată), North Bridge Two SRL (radiată), North Bridge Three SRL (radiată), North Bridge Four SRL) (radiată), North Bridge Five SRL (radiată), North Bridge Energies SRL (unitate aflată în întrerupere temporară de activitate), în Kma Advisory SRL (radiată), Explore Asset Management SA şi Blue House SRL (radiată).
 
Cea de a doua societate comercială din dosar, Terra Del Sol SRL, are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Mamaia. Firma este condusă de SC Westhouse Group SRL, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%, de SC Westhouse Invest SRL, cu sediul în Constanţa, pe strada Cuza Vodă, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 95%. Terra Del Sol SRL este administrată de Kay Tonnes Thorkildsen şi are ca obiect de activitate „Dezvoltare (promovare) imobiliară“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii